Daar ben ik weer! De afgelopen weken was er even complete radiostilte, maar geloof me, ik had een goede reden. Jammer genoeg. Waarom ik de afgelopen weken even volledig offline was.

Ik dacht altijd dat reizen datgene was dat me het allergelukkigst maakte. Dat dat het allerbelangrijkste was in m’n leven. Ja, het maakt me gelukkig en ja, het is ontzettend belangrijk voor me. Maar wat het meeste telt blijkt toch echt familie en gezondheid. Of een combinatie van die twee. Als dat even niet zo is, dan blijkt dat je automatisch alles laat vallen om er simpelwegĀ gewoon te zijn voor degene die het nodig heeft.

Toen mijn vader plotseling op de Intensive Care belandde stortte m’n kaartenhuis in een keer in elkaar. Elke keer als er weer een kaartje rechtop werd gezet, werd het daarna weer keihard van tafel geveegd. Op een gegeven moment vielen er zoveel kaartjes achter elkaar, dat het er zelfs op leek dat er geen enkel kaartje meer rechtop gezet kon worden.Ā Hij was letterlijk doodziek.

Maar wat is m’n vader sterk en wat heeft hij een doorzettingsvermogen. Twee ziekenhuizen verder en bijna zes weken op de Intensive Care, is hij afgelopen zondagĀ officieel overgeplaatst naar een ‘normale’ verpleegafdeling. Met andere woorden: de situatie is niet meer levensbedreigend, al heeft hij wel nog een hele lange weg te gaan. Voor nu ben ik vooral dolblij dat de onzekere weken voorbij zijn.

En dat moet gevierd worden: onder meer met het feit dat ik m’n leven weer langzaam kan oppakken en dus ook weer van me laat horen. De afgelopen zes weken bestonden vooral uit ziekenhuisbezoeken en bij m’n familie zijn. Verder was even niets belangrijk. Maar gelukkig kunnen daar nu ook weer andere dingen aan toegevoegd worden. Tijd voor champagne, of in ieder geval iets van alcohol!

Veel trips staan er voorlopig nog even niet gepland: family first. Maar ik ga er vanuit dat 2017 weer veel moois zal brengen: hopelijk knapt m’n vader steeds meer op en hopelijk komen er ook weer meer mooie reizen in de agenda te staan. Voor nu moeten jullie het vooral doen met algemene reistips of handige artikelen over bestemmingen die ik eerder heb bezocht. Inspiratie is er nog steeds genoeg šŸ™‚

Voor het geval niemand anders het doet, zeg ik bijĀ deze alvast tegen mezelf: welcome back!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’