Als je me een beetje hebt gevolgd weet je: ik ben net verhuisd (en gaan samenwonen)! Van een kleine studio zonder buiten naar een echt grote mensenhuis met meerdere verdiepingen, meerdere slaapkamers én een dakterras. Dikke upgrade dus! Maar dat betekent ook dat onze spullen niet genoeg zijn om alles te vullen. Tijd om te shoppen dus: als reisfanaat zullen onze nieuwe aanwinsten uiteraard vooral reisaccessoires zijn. Ik deel de tofste dingen uit mijn zoektocht met je!

En omdat het geld helaas nog steeds niet op m’n rug groeit en een nieuw huis al duur genoeg is, zijn alle geselecteerde reisaccessoires niet duurder dan €50. Zo tover je voor een prikkie je huis om tot travel walhalla:

Vintage wereldkaarten

Laat ik beginnen met iets wat ik al wél in huis heb:

Reisaccessoires

Deze wereldkaart is eigenlijk onze grote trots: m’n vriend en ik tikten ‘m jaren geleden op de kop bij de IJhallen en zijn er nog steeds onwijs blij mee. Een écht oud exemplaar die in de jaren zestig in een school hing en extra tof dat er nog Sovjet-Unie en Zaïre op staan. Vroeger hing ‘ie in de hal, nu pronkt ‘ie achter de eettafel. Tegenwoordig zijn er veel wereldkaarten te verkrijgen (bijvoorbeeld geborduurd (€31,98), van hout (€30,95) of semi-vintage (€12,99)), maar ik kan me zo voorstellen dat je misschien ook wel een gebruikte in je eigen huis zou willen. Mijn tip wanneer je liever niet allerlei markten af wil gaan: speur op Marktplaats! Daar worden regelmatig mooie exemplaren aangeboden.


Voor aan de muur:

Maar naast wereldkaarten kun je nog zoveel meer reisgelateerde dingen aan je muur hangen! Denk aan een bijzonder design van een plattegrond van je favoriete stad, inspirerende reisquotes die ervoor zorgen dat je nóg sneller weer op pad wilt, muurstickers of subtiele siertegels die perfect dienst doen in je badkamer of toilet.

Reisaccessoires: posters

1. Posters vintage (ook andere steden) (va. €15,40) | 2. Poster prints 2x (€45,00) | 3. Poster reisquote (va. €7,15) | 4. Poster plattegrond (ook andere steden) (€32,50) | 5. Poster vertrektijden (va. € 8.30)


Pak het groots aan:

Ook een idee: in plaats van voor subtiele accessoires te gaan, kun je natuurlijk ook flink uitpakken! Wat dacht je van een behang met flamingo’s of palmbladeren, of een vloerkleed gebaseerd op Oriëntaalse invloeden?

Reisaccessoires in huis

1. Behang flamingo (vanaf €0,49) | 2. Behang palmbladeren (va. €26,95) | 3. Kleed (va. €49,95)


Reisaccessoires:

Ons huis zal vooral uit eigen gemaakte foto’s en bijzondere reisaccessoires bestaan. We nemen vanuit elk nieuw land die we bezoeken al standaard een zo fout mogelijk souvenir mee voor in de boekenkast, en als het even lukt ook nog iets tofs dat bij ons interieur past. Zo hebben we bijvoorbeeld drie olielampen uit Zuid-Afrika en Cambodja staan. Maar met al die extra ruimte kunnen we nog wel wat extra vulling gebruiken:

Reisaccessoires in huis

1. Lamp cactus (€26,95) | 2. update 07-2018: HELAAS NIET MEER TE KOOP | 3. Spaarpot (€12,95) | 4. Kussenhoes palmbomen (€9,95) | 5. Semi-vintage koffer (€39,95)


Gebruik wat je al hebt:

En dan bedoel ik vooral je eigen foto’s! Dat hoeft gelukkig allang niet meer via de simpele fotolijst-manier (ook leuk), want er zijn tegenwoordig heel veel creatieve manieren om je herinneringen weer te geven in je huis. Bijvoorbeeld als/op:

IXXI | CanvasForex | Aluminium | Plexiglas

Reisaccessoires in huis

Beeld: Wikipedia

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 mei 2018.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒