Halloooo zomer! Hoewel het volop plakweer is, geniet ik er tegelijkertijd ook met volle teugen van. Dagenlang bracht ik door op een boot, op het terras of gewoon thuis, maar dan wel buiten. En dan ’s nachts vol de ventilator aan. Dit was mijn juni!

Favoriete reisherinnering

Ik spendeerde deze maand een paar dagen in ItaliĆ«. In het stadje Trento, om precies te zijn. Trento ligt op zo’n 1,5 uur treinen van Verona en dus een ideale dagtrip als je bij het Gardameer vertoeft. Geen vakantie en ook geen persreis dit keer, maar een zakenreis vanwege Traverse, een conferentie speciaal voor reisbloggers. Doel: nieuwe inspiratie en kennis opdoen! En dat is gelukt. Ik zit vol nieuwe ideeĆ«n en ben de eerste dingen aan de achterkant al aan het uitrollen. Maar je snapt dat ik tijdens dat weekend m’n buikje weer rond heb gegeten en heb genoten van de vele heerlijke wijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heel eerlijk, ik had tot voor kort nog nooit van Trento gehoord. Tot twee weken geleden riep ik heel hard dat ik naar Trentino zou gaan, maar dat bleek de regio te zijn. Oeps.ā € ā € Maar nu is Trento voor mij een stad die ik nooit meer zal vergeten. Ik was er voor #traverse19, om de nieuwe ontwikkelingen op internationaal reisbloggersvlak te kunnen volgen en nieuwe inspiratie op te doen voor mā€™n eigen blog. Behalve dat het serieus echt een heel goede conferentie was, was de locatie zelf ook fantastisch. Een klein maar fijn stadje vol historie, prachtige uitzichten Ć©n heel lekkere wijn (en pasta/pizza). What more do you need? ? ā € Trento ligt in het noorden van ItaliĆ«, dus ideaal om mee te pakken als je richting het Gardameer gaat. ā € ā € Blogpost aan wijden?ā € ā € ? @vrijemeidā € ā € #italie #italia #visittrentino #trento #italy_hidden_gems #italytourism #italyiloveyou #reisblogger #travelblogger #ontwikkeling

Een bericht gedeeld door C H A N T A L ?? S C H R A M (@chantal.schram) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C H A N T A L ?? S C H R A M (@chantal.schram) op


Favoriete tool op reis

Dat was stiekem toch wel Netflix. Ik ben hooked aan Reign, mijn nieuwe guilty pleasure (want: is een superslecht geacteerde serie met foute verhaallijnen over royals een paar eeuwen terug). Elke reis ben je ongemerkt toch veel aan het wachten en dan is niets fijner dan je gedachten even op nul te zetten en wat leuks te kijken. In de trein, in het vliegtuig, terwijl je op het vliegveld zit te wachten… Hallelujah voor degene die bij Netflix het offline kijken heeft bedacht.


Favoriete travel gear

Waar ik deze maand heel veel dankbaar gebruik van heb gemaakt? M’n Pilli! M’n wat?! De Pilli is een inklapbaar hoofdsteuntje van bamboe, dat ideaal is voor op het strand, in het park of – zoals ik – op de boot. Zo hoef je nooit meer een opgepropte jas of tas onder je hoofd te leggen, omdat je anders last van je nek krijgt. Ligt serieus echt zo fijn, en neemt amper ruimte in in je tas.

Kosten: ā‚¬19,95 en te koop via Pilli.nl.


Favoriete restaurant/gerecht

Hoewel Trento nu tot ItaliĆ« behoort, was dat vroeger anders. Net als Zuid-Tirol behoorde ook de regio Trentino voorheen bij Oostenrijk. Dat maakt dat de stad vandaag de dag een heel fijne mix is tussen de twee landen. Qua architectuur, qua cultuur, maar ook qua eten! Behalve pizza’s en pasta, kun je hier onder andere ook Knƶdeln bestellen, een soort deegrolletjes met kaas en andere vulling. Heerlijk! Ik at ze bij Osteria Il Cappello, een aanrader als je een leuk (en goed) restaurant in Trento zoekt.

Favoriete momenten thuis

Dat waren alle normale (vrije) dagen met zon, met name die ik op de boot spendeerde. Met ‘de boot’ bedoel ik het exemplaar van mijn schoonouders die we (Thijs en ik) mee mogen nemen als ze ‘m zelf niet gebruiken. En dat is gelukkig behoorlijk vaak! Ik vind niets heerlijker dan op hete dagen te varen en een verkoelende wind te voelen, of om juist voor anker te liggen en af en toe een duik te nemen in het water. Al heb ik dat laatste nog op m’n to do lijstje staan. Uiteraard met lekker eten en drinken aan boord. Voelt elke keer net als vakantie! Zelf geen boot? Je kunt gelukkig ook veel boten huren zonder vaarbewijs nodig te hebben!

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’