Iets later dan normaal (door een dikke jetlag en het fantastische weer afgelopen weekend had ik even andere prioriteiten), maar daar is ‘ie dan: de reisfavorieten van afgelopen maand!

Favoriete reisherinnering

Ook al reed ik in mei naar het Duitse Phantasialand om het kind in me flink naar boven te halen, stiekem telde ik de hele maand af naar 21 mei, de dag dat ik voor de derde keer in het vliegtuig richting CuraƧao stapte. Ik was er al twee keer eerder geweest: de eerste keer woonde ik er een paar maanden, de tweede keer was een persreis. Nu was het 1,5 week echt volop genieten in vakantiemodus! En dat is toch even heel andere koek, maar wel eentje die heel goed beviel. Ik zet niet vaak een out of office aan, maar nu wilde ik me volledig kunnen focussen op het kiezen van het juiste strandbed en welke cocktail ik nu weer zou gaan drinken. En om ondertussen flink de toerist uit te hangen. Ik reisde samen met m’n schoonzus (ja, bijzonder wel hĆØ!) en voor haar was het de eerste keer op het eiland. Dus dat betekende: alles afgaan en voor mij nog een keer meemaken. Allesbehalve een straf!

Ik weet dat veel mensen CuraƧao een beetje overrated vinden, voor mij voelt het eiland echt als een tweede thuis. Als het aan mij ligt ga ik volgend jaar gewoon weer. En het jaar daarna ook. Check ook m’n CuraƧao-highlight op Instagram voor een kleine blik achter de schermen!

Reisfavorieten mei

Reisfavorieten mei
Reisfavorieten mei

Reisfavorieten mei

Favoriete tool op reis

Eigenlijk is dit een favoriet tijdens elke reis: de gratis app Maps.me. Ik gok dat velen van jullie deze al wel op de telefoon hebben staan, maar zo niet: gelijk downloaden! Met Maps.me kun je van elke bestemming een offline kaart downloaden, zodat je ook buiten de EU een goede GPS bij je hebt. Je vindt hier de meest kleine details die soms zelfs Google Maps niet weergeeft. Ook op CuraƧao maakte ik er weer dankbaar gebruik van.

Reisfavorieten mei
Reisfavorieten mei

Favoriete travel gear

Ik heb er deze maand twee. De eerste: een doodgewone koeltas! Niet zozeer om drankjes koel te houden, maar juist m’n andere spullen. M’n telefoon en ereader raken normaal gesproken enigszins oververhit als ze even in de zon liggen (ook al is het in een tas), maar in m’n koeltas was er niets aan de hand.

Reisfavorieten mei
handige reisproducten

De tweede had ik dit keer niet mee, maar man, wat heb ik een spijt gehad. Ik zwom letterlijk tussen de groene zeeschildpadden, die soms op nog geen meter afstand waren. Ik zag de meest prachtige vissen en oude wrakken. Maar een onderwatercamera of case voor m’n telefoon had ik niet. Vooral een case voor je telefoon hoeft niet veel te kosten, en is echt een aanrader als je gaat snorkelen (en dus niet al te diep gaat). Dus bleef het voor nu bij flink wat mental pictures. Next time!

Favoriete restaurant/gerecht

Mijn favoriete gerecht is er deze maand zeker weten een van CuraƧao. Want hoewel er zoveel lekkere (Nederlandse) restaurants zijn, kies ik toch liever voor de lokale pot. Stoofpot welteverstaan, oftewel: Karni Stoba, een stoofschotel met rundvlees. Ook al ben je geen vleesliefhebber, dit vind je gegarandeerd lekker (ook al ziet het er niet uit). De lekkerste eet je tussen de locals bij Plasa Bieu (of met je voetjes in het zand op het strand van Pirates Bay), maar zelf maken kan ook.

CuraƃĀ§ao geld besparen

Favoriete momenten thuis

Mijn persoonlijke highlight was toch wel mijn aanwezigheid in de uitzending van Koffietijd. Voor een item over vakanties zochten ze een paar reisbloggers en vroegen onder andere mij om aan te schuiven aan tafel. Zo mocht ik vertellen over Sloveniƫ en Kroatiƫ, twee van mijn favoriete bestemmingen in Europa.

Ik vond het echt onwijs spannend (eerste keer live op televisie), maar man, wat was het tof om mee te maken. En bizar om zoveel reacties te krijgen na afloop! Mocht je het nog willen terugkijken, dat kan hier:

Chantal Schram / Reisdoc.nl bij Koffietijd

Hoe was jouw maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’