Begin mei mag ik weer! Naar Andalusië welteverstaan. Vijf dagen lang volop roadtrippen met een van m’n beste vriendinnen. Dat betekent vooral heel veel uurtjes in de auto, en dus ook: heel veel eten inslaan (want: niet meer dan logisch) en heel veel fijne muziek meenemen. Want: niets leuker dan keihard (vals) meeblèren toch? Met deze playlist ben je zo op de plek van bestemming! 

En ga mij nu niet vertellen dat je je er zelf ook nooit schuldig aan maakt… Uit onderzoek van autoverhuur bemiddelaar Auto Europe onder ruim 1.000 autorijders blijkt namelijk dat de gemiddelde chauffeur in z’n gehele autoleven zo’n 7.817 keer meezingt met de radio. Bijna 8.000 keer! Per persoon! Maar laten we eerlijk zijn: de buitenlandse muziekzenders zijn lang niet altijd even geweldig, en dus zorg ik altijd dat ik een playlist (of meerdere) klaar heb staan. Gewoon, voor de zekerheid. Lang leve Spotify en offline luisteren! Hierbij mijn (zeer zorgvuldig) samengestelde lijst, met een klein beetje hulp van mijn volgers op Twitter (waarvoor dank!):

Of vind ‘m hier.

MIJN 10 FAVORIETEN

Want die luister ik dus zonder moeite keer op keer in de auto (en stiekem ook wanneer ik gewoon in de trein zit):

1. Elvis Presley – In the Ghetto

Niet direct het eerste nummer waar je aan denkt tijdens een roadtrip, maar voor mij wel een dierbare. Tijdens mijn reis naar de Verenigde Staten stond deze continu op repeat, en werd het eigenlijk hét liedje dat die vakantie kenmerkt. Elke keer als ik Elvis weer over z’n ghetto hoor, denk ik aan alle prachtige plekken waar we toen langs zijn gereden. Plus: perfect om mee te zingen, want zo moeilijk is de tekst – en met name het refrein – niet. En je kunt het nog makkelijk tweestemmig doen ook!

2. Vance Joy – Riptide

Dit nummer kwam een paar jaar geleden, toen ‘ie nog niet zo bekend was, voorbij in een playlist die m’n vriend had opgedoken tijdens een werktrip. Meer een surfliedje, maar gezien ik dat vorig jaar pas voor het eerst heb gedaan, valt ‘ie bij mij gewoon onder de categorie ‘perfect voor een roadtrip’. Ik heb ‘m tijdens gedurende mijn kilometers in Kroatië grijs gedraaid, enik ben nog steeds niet zat.

3. Brian Adams – Summer of 69

Heeft weinig uitleg nodig lijkt me he? Zo eentje die je vanaf kleins af aan al mee kan zingen!

4. AC/DC – Highway to Hell

Als ik deze hoor voel ik me gelijk zo’n acteur die in een Cadillac rondrijdt in een heerlijke Hollywoodfilm. Ideaal om vooral vals mee te zingen (al is dat in mijn geval niet zo heel moeilijk).

5. The Killers – Somebody Told Me

Lekker het gaspedaal nog net even wat harder indrukken, heerlijk!

6. Oasis – Wonderwall

Want ook deze kun je woord voor woord meezingen.

7. Ziggy Marley – Good ‘Ol Days

Ik weet nog dat ik dit nummer ooit voorbij hoorde komen in de film Into the Blue (R.I.P. Paul Walker). Heeft helemaal niets met auto’s te maken, maar dit liedje zorgt bij de eerste noten gelijk al voor zo’n instant vakantiegevoel.

8. 3 Doors Down – Kryptonite

Nog zo’n pareltje waarbij je je én de koningin van de weg voelt én je het liedje woord voor woord kan meezingen. Of het nou in de kroeg is of in de auto, wat maakt het ook eigenlijk uit.

9. Spice Girls – Wannabe

Schaam me ik hiervoor? Totaal niet. Spice Girls forever!

10. Hanson – MMMBop

Want als er een liedje is dat niet mag ontbreken, dan is het deze wel.

Welke nummers zing jij het liefst mee in de auto? Ik voeg ‘m graag toe aan de lijst!

Roadtrip playlist

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒