Langzaamaan begint Marokko steeds meer bekendheid te vergaren als vakantieland. Vele touroperators komen ’s zomers met aanbiedingen voor onder meer Casablanca en Agadir, zodat vakantiegangers zonder zorgen een week geheel aan het strand kunnen doorbrengen. Maar het Noord-Afrikaanse land heeft veel meer te bieden. Een roadtrip bijvoorbeeld!

Nu is Marokko best een aardig groot land, waardoor je in anderhalve week natuurlijk nooit alles met eigen ogen kunt zien. Maar in die tien dagen is er genoeg tijd voor een aantal hoogtepunten:

Dag 1: Aankomst / Agadir / Taroudant

Dag 2: Taroudant

Dag 3: Taroudant

Dag 4: Marrakech

Dag 5: Marrakech

Dag 6: Marrakech

Dag 7: Essaouira

Dag 8: Essaouira

Dag 9: Essaouira / Agadir

Dag 10: Agadir

De eerste dag lijkt wat druk met het vliegen en reizen naar de volgende plaats, maar in praktijk valt dat best mee. De vlucht duur slechts drie uur, en met de taxi ben je na ongeveer twee uur rijden in Taroudant. Een lange dag is het zeker, maar geloof mij, je kunt dat beter aan het begin van je reis al doen dan aan het eind. En daarnaast, Agadir bewaren tot het eind is helemaal niet erg.

Tips

  • Deze route bestaat eigenlijk volledig uit grote steden, waardoor het huren van een auto niet per se nodig is. Hoewel Marokko weinig treinverbindingen heeft, zijn er meer dan genoeg toeristische (en betaalbare) bussen en ontelbare taxichauffeurs die je voor relatief weinig geld naar je bestemming willen brengen. Natuurlijk is de ene bus de andere niet en zijn de taxi’s veelal air-conditioningloos, maar over het algemeen ben je vooral heel erg blij dat je niet zelf door het chaotische verkeer en over de hobbelige wegen heen hoeft.
  • Neem genoeg tijd om te reizen; het is aan te raden om zo vroeg mogelijk op pad te gaan om vervolgens redelijk op tijd aan te komen op je volgende bestemming. Op deze manier vertrek je én niet op het heetste moment van de dag, én heb je in ieder geval nog wat aan je dag als je arriveert.
  • Boek je verblijfplaatsen van tevoren; in wat kleinere stadjes als Taroudant en Essaouira zijn veel mogelijkheden, maar om te voorkomen dat je bij aankomst ‘aangevallen’ wordt door opdringerige verhuurders met vaak louche kamers, kan je maar beter wat achter de hand hebben. In grote steden als Agadir en Marrakech is dat veel minder, maar toch is het naar mijn ervaring fijner om in Marokko alvast zekerheid te hebben wat betreft je slaapplek.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒