Officieel is het een trend, dat Astrotoerisme. Maar ik vind het vooral gewoon heel erg tof: want hoe romantisch en bijzonder is het om eens een keer onder de sterrenhemel te slapen? Je hoeft tegenwoordig niet meer per se in je slaapzakje in de buitenlucht te vernikkelen, het kan ook gewoon net even wat luxer. Ik geef je drie opties dicht bij huis:

1. STERRENKUBUS, NEDERLAND

Ver weg van massatoerisme en op een eeuwenoud boerenerf vind je Erfgoed Bossem in het Twentse Lattrop. Ze bieden meerdere bijzondere accommodaties aan, maar mijn favoriet is de zogenoemde sterrenkubus: een klein vierkant huisje van 9m2 met een grote glazen koepel bovenop. Hoe heerlijk is het om lekker warm in je luxe bed te liggen, terwijl je ondertussen alleen maar naar boven hoeft te kijken voor je portie sterrenhemel? Naast een bed vind je er ook een douche met toilet, een compleet ingerichte kitchenette en een telescoop.

ā‡’ Vanafprijs: ā‚¬70,- per nacht

slapen onder de sterren in Europa

slapen onder de sterren in Europa

2. BUBBLES, FRANKRIJK

Het idee dat je Ć©cht in de buitenlucht slaapt, maar wel met de voorwaarde dat je nooit nat kan worden? Dan moet je eens overnachten in een Bubble van Attrap’RĆŖves in Frankrijk. Je slaapt in een doorzichtige bol met eigen bed en hebt toegang tot je eigen privĆ©-badkamer. Er zijn meerdere locaties: in Allauch, St. Maime, La Bouilladisse en in Montagnac-Montpezat.

ā‡’ Vanafprijs: ā‚¬109,- per nacht

slapen onder de sterren in Europa

3. NULL STERN HOTEL, ZWITSERLAND

Voor de avonturiers (met een wat groter budget): dit nulsterrenhotel in de Zwitserse Alpen doet z’n naam namelijk heel goed eer aan. Er is hier namelijk niets anders dan een tweepersoonsbed in de buitenlucht. Oh, en een butler, die je elke ochtend een ontbijt komt brengen. Voor het dichtstbijzijnde toilet moet je echter wel tien minuten lopen.

ā‡’ Vanafprijs: ā‚¬250,- per nacht

slapen onder de sterren in Europa

Heb jij wel eens onder de sterren geslapen?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’