fbpx
Tips ultiem vakantiegevoel
Tips ultiem vakantiegevoel

6 simpele dingen die je het ultieme vakantiegevoel geven

365 dagen per jaar op reis gaan zit er voor de meesten van ons helaas niet helemaal in. Was het maar zo'n feest! Maar als je dan wél op vakantie bent, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk geniet. Ik garandeer je dat je door deze zes simpele tips elke reisdag weer ultiem geniet, nóg meer dan je normaal al zou doen. En ook als je weer thuis bent.

365 dagen per jaar op reis gaan zit er voor de meesten van ons helaas niet helemaal in. Was het maar zo’n feest! Maar als je dan wél op vakantie bent, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk geniet. Ik garandeer je dat je door deze zes simpele tips elke reisdag weer ultiem geniet, nóg meer dan je normaal al zou doen. En ook als je weer thuis bent.

Ja jongens, het leven kan zo simpel zijn:

1. LEER DE TAAL

En nee, je hoeft echt niet vloeiend Spaans te kunnen tijdens je Zuid-Amerikaanse avontuur (al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen), maar zorg in ieder geval dat je wat basics uit je hoofd leert. Zo moeilijk is het niet om ‘hola’ en ‘gracias’ te onthouden! Het valt me elke keer weer op hoeveel meer deuren er open gaan als je een beetje best doet.

2. LEG DINGEN VAST

Ga nou niet de hele dag door foto’s schieten (al maak ik me daar wel schuldig aan) en delen op je social media kanalen. Maar zorg er wel voor dat je mooie plekken en ervaringen vastlegt, zowel op beeld als op papier. En praat erover. Niets leuker om je later nog eens herinneringen op te halen, terug te lezen of terug te zien.

tips ultiem vakantiegevoel

3. REIS MET HET OV

Niet altijd even comfortabel, maar vaak biedt het normale openbaar vervoer je wel én in contact met locals én op plekken waar je anders niet zou komen. En het is daarnaast veel goedkoper dan een taxi of het huren van een auto.

4. KOOP SOUVENIRS

Ik zou je niet snel aanraden om een keukenmagneet te kopen op elke bestemming, maar als dat je ding is, vooral doen. Wanneer ik op reis ben zoek ik naar iets dat echt bij de bestemming hoort. Dat wanneer ik er thuis naar kijk, ik gelijk weet dat het uit land X komt. Instant vakantiegevoel, elke keer weer!

4. PRAAT MET LOCALS

Vergeet Yelp en TripAdvisor, al is het maar een avondje. De lokale bevolking weet altijd beter waar je goed kunt eten. Knoop een gesprek aan, volg hun advies op. En als je helemaal avontuurlijk bent: waarom vraag je ze niet mee? Unieke verhalen gegarandeerd!

tips ultiem vakantiegevoel

5. KOM UIT JE COMFORTZONE

Probeer eens een nieuw gerecht. Doe iets wat je eigenlijk heel eng vindt. Je moet er even een drempel voor over, maar geloof mij: achteraf ben je zó blij dat je het gewoon gedaan hebt! En zo worden je ervaringen en herinneringen alleen nog maar nóg mooier.

6. REIS ZONDER PLAN

Al is het maar een dag. Pak de benenwagen of een huur een fiets en ga gewoon op pad, zie maar wat je tegenkomt. Zo vallen je ineens heel andere dingen op dan wanneer je een heel plan hebt uitgedacht.

Hoe zorg jij voor het ultieme reisgevoel?

Hoofdfoto: Shutterstock

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


5 Comments

  1. Die souvenirtjestik is herkenbaar!
    Wij zoeken uit elk land een souvenirtje. Zo’n één wat elke souvenirwinkeltje vol mee staan maar waarvan ik in 1 opslag zie uit welk land het komt en welk gevoel ik er toen bij had.
    Deze staan allemaal in onze servies kast op een speciale plank, nog even en het servies moet eruit ;).

    Een koelkast vol met magneetjes uit alle landen waar je geweest bent, neemt minder ruimte in beslag en kan hetzelfde gevoel geven.
    Helaas gaan we zo gauw weer door in de alledaagseflow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 simpele dingen die je het ultieme vakantiegevoel geven

Door: Chantal Leestijd: 2 min