Vietnam

Dit verlaten waterpark in Hué, Vietnam wil je gezien hebben

Verlaten waterpark Hue Vietnam

In het midden van Vietnam, ongeveer 2,5 uur boven Hoi An, ligt Hué. Een stad dat weinig reden geeft om lang te verblijven, behalve dan dat er vlakbij een plek ligt dat je bizarste dromen weet te overtreffen. Dit verlaten waterpark is gigantisch, nooit open geweest en voelt enigszins spookachtig aan. Hồ Thuỷ Tiên is een echte must visit tijdens je reis door Vietnam!

Ik zag wat foto’s op Instagram voorbij komen toen ik op zoek was naar tips voor Hué. Het waren geen beelden van oude paleizen en tempels, allesbehalve zelfs, maar van een totaal verlaten glijbaan en een verwilderde tribune. Wat bleek: het was een verlaten waterpark, Hồ Thuỷ Tiên geheten, op slechts zeven kilometer rijden vanuit het centrum van Hué. Het zag er ZO tof uit dat ik er wel heen MOEST.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Het verhaal

Wat nou het precieze verhaal achter het waterpark is, blijft een beetje een mysterie (past wel helemaal in het thema). Volgens het ene verhaal startte de bouw van Hồ Thuỷ Tiên in 2003/2004 met een investering van 3 miljoen dollar, maar werd het nooit afgemaakt. Andere verhalen zeggen juist dat het park in 2004 opende om vervolgens al snel de deuren te sluiten. De uiteindelijke conclusie is wél hetzelfde: het park werd compleet verlaten achtergelaten en wat er nu nog rest zijn restanten van de attracties die het ooit heeft gehad. Het werd een plek dat je niet in de normale reisgidsen vindt en ook veel van de locals hebben nog nooit van het park gehoord.

Verlaten waterpark Hue Vietnam


Hoe is het er nu?

Het voelt heel vreemd om hier rond te lopen, onwerkelijk bijna. Via graffiti werd ik erop gewezen dat er krokodillen aanwezig zouden kunnen zijn, dus je snapt: ik liep hier enigszins als een bange poeperd rond. Later las ik dat de krokodillen al in 2016 zijn verwijderd door de gemeente, dus al die paniek was nergens voor nodig. Ik nam de achteringang, waardoor ik als eerste op het amfitheater stuitte. Alle stoelen staan er nog, de waterbak die diende voor shows ook. Leeg weliswaar, maar je krijgt wel een goed beeld van hoe het had kunnen zijn.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Loop je een stuk verder langs het meer, dan kom je vanzelf terecht bij de glijbanen. Recht, rond en mini, eigenlijk alles wat je nodig hebt om je een poosje te kunnen vermaken. Hoewel er geen water meer stroomt, kun je nog wel prima de glijbanen aflopen of -glijden.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Het grote boegbeeld van het verlaten waterpark in Hué is de grote draak. Je kunt er nog steeds in en op: via een paar trappen kun je tot in de bek van het beest komen, zodat je een geweldig uitzicht krijgt over het gebied. Op de benedenverdieping zie je nog de restanten van de aquaria die hier waren geplaatst. Hier zwommen de krokodillen en andere waterdieren.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Verlaten waterpark Hue Vietnam


Zo kom je er

Vanuit het centrum van Hué is het ongeveer 7 kilometer rijden. Je kunt het beste een scooter huren, maar lopen kan ook! Er zijn meerdere ingangen: bij de officiële entree staan locals te wachten die 20.000 dong staan te innen. Daarnaast moet je ook nog apart betalen voor het parkeren van je vervoersmiddel. Ga je via de achteringang, dan heb je hier geen last van. Via maps.me wordt heel duidelijk aangegeven waar die is. Ik heb er ongeveer 1,5 uur doorgebracht voordat ik alles had gezien.

Verlaten waterpark Hue Vietnam

Behalve ik en m’n vriend liepen er maar weinig andere mensen rond. Alleen bij de draak kwamen we andere toeristen tegen. We hadden voor het grootste deel van de tijd het gevoel helemaal alleen te zijn. Wel zo fijn (al is dat niet helemaal het goede woord), in een verlaten waterpark.

Verlaten waterpark Hue Vietnam


author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒