fbpx

WENEN: 3x do as the locals do

Dat ik fan ben van Wenen, moge duidelijk zijn. Dat komt niet alleen door de vele mooie en bijzondere bezienswaardigheden, maar ook door de fijne manier waarop de mensen daar leven. Niet voor niets is de stad vorig jaar voor de vijfde keer uitgeroepen als ‘The World’s Most Livable City’! Dus do as the locals do, en je verblijf in Wenen wordt nóg leuker. Met de volgende drie tips gaat dat zeker lukken. 

1. GENIETEN

De inwoners van Wenen weten heel goed hoe ze dat moet doen. Genieten lijkt hier aan de orde van de dag, ongeacht of het nou met bakken uit de lucht komt of dat de zon hoog aan de lucht schijnt. Gedurende de hele dag zitten alle koffiehuizen van de stad vol met mensen die koffie drinken (duh), op hun gemak de krant lezen én genieten van een stuk taart. Waar wij in Nederland bijna alleen maar taart eten als er iets te vieren valt, eten Oostenrijkers het vrijwel elke dag. Gewoon omdat het kan. En geef ze eens ongelijk, ze zijn heerlijk!

En zodra de zon tevoorschijn komt, komen ook de Weners naar buiten. De stad kent ongeveer 800 (!) parken, die met mooi weer tot de nok toe gevuld zijn door jong én oud. En je hoeft niet eens altijd je eigen kleed mee te nemen, met een beetje geluk is er namelijk gewoon nog een hangmat vrij in een van de parken. Ben je toch iets meer van een bank of chille stoel? Geen probleem, in heel Wenen, maar vooral in het Museumkwartier, staan bijna het hele jaar door hangplekken waar je echt heel fijn kunt relaxen. En het is nog gratis ook!

2. FIETSEN

Met ruim 1200 (!) kilometer aan fietspaden, kun je Wenen dus best wel een fietsstad noemen. Huur er een voor weinig en ontdek de stad eens niet per voet! Rijd bijvoorbeeld op de grootste straat van de stad – de Ringstrasse, langs de Donau of gewoon dwars door de parken en kleine straatjes. Je komt geheid langs prachtige plekjes die je per voet waarschijnlijk niet gezien zou hebben. Aanrader!

3. MARKT AFSTRUINEN

Het is misschien niet iets wat je elke zaterdagochtend om 9.00 uur wilt doen, maar als ik jou was zou ik voor een keer een uitzondering maken. Op de grootste en bekendste lokale markt van Wenen – de Naschmarkt – kun je namelijk uren rondstruinen langs de lekkerste delicatessen uit de hele wereld. Je vindt er kleurrijke groenten, geurrijke specerijen en supervers vlees en vis. Ontbijten van tevoren hoeft trouwens niet, want bij elke kraam kun je iets proeven (zonder verplichtingen trouwens). Of je neemt plaats bij een van de cafeetjes die midden op de markt staan: heerlijke koffie (heb ik van horen zeggen, ik drink het niet), fijn ontbijt en de perfecte plek om mensen te kijken. Heerlijk! Geloof me echt als ik je zeg dat je niet veel later wilt komen, want het is er, zeker met mooi weer, onwijs druk met winkelende locals.

 

Iets voor jou?

Beeld: Eigen materiaal, Wien.info & gollypage.com

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WENEN: 3x do as the locals do

Door: Chantal Leestijd: 2 min