fbpx

10 dingen die ik mis aan: Curaçao

Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in Azië. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. Het leven is zo slecht niet! En elke plek – waar ook ter wereld – heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeft wel iets dat ik mis en vaak mis ik zelfs heel veel dingen. Daarom zul je vanaf vandaag regelmatig een nieuwe ’10 dingen die ik mis aan…’ vinden. Uiteraard start ik met het eiland dat een speciaal plekje heeft in m’n hart: Curaçao

1. De fijne rundvleesstoofpotjes tijdens de lunch bij Plasa Bieu.

2. Klein Curaçao, no other words needed.

3. Het uitgaan: elk avond een ander feestje en bijna altijd buiten met de voetjes in het zand.

4. Met mijn koekblik auto over het eiland crossen en zo allerlei nieuwe plekjes ontdekken.

5. Dagenlang op het strand spenderen: van luxe liggen bij Cabana tot aan picknicken op Grote Knip.

6. Westpunt: hier vind je de mooiste natuur en vooral ook heel veel rust.

7. Die ene avond in Campo Alegre: het bordeel van het eiland en op dinsdag ook toegankelijk voor vrouwen.

8. Verhalen horen van en op sleeptouw worden genomen d00r mijn Curaçaose buddies. Zo leer je een plek pas echt kennen.

9. Het Curaçaose carnaval: een groot feest met hele eiland en dat een paar dagen lang.

10. Last but not least: het lekkere weer! Ik ben in m’n hele leven nog nooit zo bruin geweest als toen ik daar drie maanden zat.

PRAKTISCHE INFO

  • De goedkoopste vliegtickets vind je via Skyscanner of boek je simpel bij TUI.nl;
  • Op zoek naar een accommodatie die waar voor je geld biedt? Verblijf in Livingstone Jan Thiel;
  • Of, als je liever in Willemstad zelf wil verblijven: Besundi Apartments Curacao;
  • Makkelijk en betaalbaar een pakketreis boeken, doe je makkelijk via TUI.nl;
  • Op Curacao heb je wel echt een huurauto nodig; regel deze veilig via Sunnycars

.

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

20 Comments

  1. Leuk idee voor een blogpost! Ik ben nog niet bekend met Curacao, maar hoor vaak dat het als een groot dorp voelt als je er woont. Klinkt niet slecht :-)

  2. Ik heb het afgelopen jaar veel toffe foto’s gezien van Curaçao en ik las erg aantrekkelijke blogs (zoals deze!). Dus nu wil ik er ook naartoe, lijkt me echt heerlijk! Ik denk eraan om in januari een weekje Cariben mee te pakken. Lekker even de zon opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.