Wanneer je naar Curaçao gaat, hoef je er niet vanuit te gaan dat je tassen vol kunt shoppen in de H&M, Zara of enig andere winkelketen. De reden is simpel: deze zijn er namelijk niet! Op dit eiland vind je bijna alleen maar lokale winkels, waar je – als je goed zoekt – best wat leuke pareltjes tegen kunt komen. Waar kun je je uitgaansoutfit of nieuwe bikini scoren? Lees verder voor tips om te winkelen op Curaçao!

Eerlijk is eerlijk, de Curaçaose vrouw heeft over het algemeen een iets andere stijl dan dat wij gewend zijn. Daar is uiteraard niets mis mee, maar daardoor is het in veel winkels even goed zoeken tot je wat vindt dat aan jouw smaak en kwaliteitsverwachtingen voldoet. Met andere woorden: take your time! Een voordeel: de prijzen liggen over het algemeen een stuk lager dan bij ons.

Sambil

Sambil is een groot overdekt winkelcentrum in de buurt van Piscaderabaai. Je kunt hier uren rondslenteren, maar je kan hier ook naar de bioscoop. Er zitten hier winkels als Levi’s, Only, Inglot en Tommy Hilfiger. Ook vind je hier een giga Carrefour voor je boodschappen.

Adres: Veeris 27, Willemstad

La Curaçao

Er zit een La Curaçao-vestiging in het centrum van Punda, maar voor kleding kun je beter naar het warenhuis in Zeelandia gaan. Stukken groter en met een hele verdieping vol met kleding. Jurkjes, truitjes, broeken en rokjes voor heel weinig geld. De kwaliteit is niet altijd even top, maar voor tijdens je verblijf op het eiland voldoet het prima!

Adres: Ontarioweg, Saliña

Otrobanda

Otrobanda staat over het algemeen bekend als een plek waar veel criminaliteit voorkomt. Daar is helaas geen woord van gelogen, maar wanneer je in de buurt van de pontjesbrug blijft, zul je overdag meer dan goed terecht kunnen in de vele winkeltjes. Omdat dit de wijk is waar bijna alleen maar locals wonen, is het winkelaanbod hier ook op aangepast. Hier zul je echt goed moeten zoeken naar iets leuks, maar het voordeel hier is: je komt weinig Nederlanders tegen en dus zullen weinig anderen in de kleding lopen die jij hier op de kop weet te tikken.

Beste straat: Breedestraat, Otrobanda

Punda

Punda is het rijkere en commerciële gedeelte van Willemstad. Hier vind je winkels met merkkleding, maar ook lokale winkels met lokale kleding. Loop vooral de kleine straatjes door, hier vind je een aantal hele leuke boetiekjes. Koop hier ook voor je Havaianas, die zijn op Curaçao stukken goedkoper dan in Nederland. Voor een overzicht van waar je de winkels kunt vinden, zie het kader hieronder.

Beste straat: Madurostraat, Punda

Bloempot

De naam van dit winkelcentrum doet je waarschijnlijk aan iets anders denken, maar Bloempot (ook wel bekend als Zuikertuintje) is een van de weinige overdekte winkelcentra op Curaçao. Deze plek speelt in op de wensen van de vele Nederlanders die op het eiland wonen; je vindt hier naast dure (en mooie!) kledingwinkels ook een Bruna en een DA.

Adres: Zuikertuintjeweg, Curaçao

Renaissance Mall & Rif Fort

Is de inhoud van je portemonnee wat groter of ben je op zoek naar merkkleding waarvan je zeker weet dat het van goede kwaliteit is? Dan is de Renaissance Mall & Rif Fort de plek waar je moet zijn. Hier vlakbij leggen de cruiseschepen aan, waardoor het winkel aanbod aangepast is op de westerse wensen. Hier vind je een kleine Mango, maar ook zaken waar ze Tommy Hilfiger en Armani verkopen.

Adres: Baden Powelweg, Curaçao

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒