Het is inmiddels bijna zes jaar geleden dat ik voor het eerst en het laatst in Amerika was. Een maandje roadtrippen door het zuidwesten. Ik ging er met best wel wat vooroordelen heen, maar keerde terug vol enthousiasme: wat hebben de Verenigde Staten veel te bieden! Prachtige nationale parken, mooie stranden, toffe wegen én heel veel vette steden. Ik moet en zal terug, want naast dat ik nog een hoop natuur te ontdekken heb, zijn de volgende vijf Amerikaanse steden ook reden genoeg om snel weer een ticket te boeken.

San Francisco, San Diego, Las Vegas en Los Angeles kan ik inmiddels afvinken. Nu deze metropolen nog:

1. Chicago, Illinois

Stiekem is mijn eerstvolgende vlucht allang geregeld en hoef ik me alleen nog maar bezig te houden met een ESTA aanvragen: ik vertrek namelijk over ongeveer een week naar Chicago! Hoe meer ik over deze stad lees, hoe enthousiaster ik word. De derde grootste stad van Amerika, ook wel The Windy City genoemd, is vooral bekend om haar architectuur, maar er is zoveel meer. Zo ligt Chicago aan Lake Michigan (stranden: check), is er een wijk, West Loop, die vrijwel volledig om gastronomie draait (lekker eten: check) en zijn er zoveel toffe parken te vinden dat menig bos er jaloers op is (natuur: check). Daarnaast kun je hier meer dan goed cultuur opsnuiven in de tientallen musea en kun je er prima uitgaan: zo is techno hier uitgevonden en ook livemuziek vind je in groten getale. En je kunt hier gratis naar de dierentuin (Lincoln Park Zoo), hoe vet is dat?

2. New York, New York

New York heeft eigenlijk weinig uitleg nodig. Ik neem me elk jaar weer voor om echt, maar dan ook écht een ticket naar deze stad te boeken, maar uiteindelijk is het er tot op de dag van vandaag nog steeds niet van gekomen. Inmiddels zijn een hoop bekenden van me al lang en breed naar The Big Apple afgereisd en stuk voor stuk kwamen ze enthousiast terug. Ik snap ze wel: sinds ik alle seizoenen van Sex & The City heb gezien (en daarna nog zo’n zes keer) wil ik ook zo graag eens ronddwalen in Manhattan en Brooklyn, de ferry nemen naar Staten Island en al die beroemde gebouwen gewoon een keer in m’n leven van dichtbij zien. Eens komt die dag…

3. Portland, Oregon

In het noordwesten van Amerika ligt Portland. En de belangrijkste reden waarom ik hierheen wil? De stad wordt omringt door wijngaarden. En daarnaast heb ik begrepen dat Portland een foodie walhalla is. Nu heb ik weinig verstand van eten, maar ik ben expert in beslissen of ik iets lekker vind of niet. Ook lijkt het me onwijs tof om de grootste boekwinkel ter wereld (Powell’s City of Books) te bezoeken en door The International Rose Test Garden te wandelen. De 8.000 rozen en het uitzicht zijn niet voor niets zo beroemd. Datzelfde geldt voor de parken: ik wil sowieso naar Mount Tabor Park om over de uitgedoofde vulkaan te lopen en te genieten van het uitzicht!

4. New Orleans, Louisiana

Ik ben zó benieuwd hoe het zuiden van de Verenigde Staten is. En hoe doe je dat beter dan door naar de stad van de muziek te gaan? New Orleans is bekend vanwege de muziekscene en is een geweldige mix van culturen; zo vind je er jazz en blues, maar ook folk en Caribische muziekinvloeden. Helemaal benieuwd ben ik naar de French Quarter, een wijk die de Fransen ooit zo hebben achtergelaten en nu veel cafés, restaurants en, uiteraard, live-muziek biedt. Supertoeristisch, maar ach. Ik zou serieus met gemak weken in deze Amerikaanse stad kunnen doorbrengen door alleen maar naar de muziek te luisteren.

5. Miami (en Miami Beach), Florida

Al is het alleen al voor de stranden: je moet toch ooit een keer in je leven het beroemde South Beach gezien hebben? Datzelfde geldt voor Everglades National Park; weliswaar geen Miami, maar de stad is de perfecte uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan dit natuurgebied. Hallo moeras en krokodillen! Als je van een feestje houdt zit je in Miami ook goed. Zo zou ik denk ik linea recta naar Calle Ocho in de wijk Little Havana gaan; die Cubanen weten wel hoe ze muziek moeten maken! En laat ik het heerlijke klimaat vooral niet vergeten: het is hier het hele jaar prima toeven qua temperatuur.

Welke Amerikaanse steden staan nog op jouw wishlist?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒