‘In New York, concrete jungle where dreams are made of’, zoals Alicia Keys al zong. Ja, die indrukwekkende skyline van New York met eigen ogen zien, is voor menig reiziger een droom. Overigens is een stedentrip New York best prijzig. Maar wist je, dat je voor de mooiste uitzichtpunten helemaal niets hoeft te betalen? Je moet ze alleen wel net even weten. Geen zorgen, we zetten ze voor je op een rij!

Skyline New York

Op deze plekken vind je de meest indrukwekkende views op de skyline van Manhattan, helemaal gratis en voor niets.

1. Brooklyn Bridge

Rise and shine! Ja jongens, zet die wekker maar lekker vroeg, want zonsopgang is een van de mooiste momenten om de Brooklyn Bridge over te lopen. Je kent hem wel, die bekende hangbrug die bijna in elke film schittert op het witte doek. Het is de eerste stalen hangbrug ter wereld, sommigen hebben er zelfs posters van boven hun bed. En terwijl jij, bewapend met opgeladen camera, de brede East River kruist, doemt langzaamaan in de verte de skyline al op. Verlicht door de warme, oranje ochtendgloed – weet je niet wat je ziet. Helemaal fijn: zo vroeg op de ochtend ligt half Manhattan nog op één oor en zijn er slechts een paar toeristen te bekennen. In combinatie met dat mooie ochtendlicht, schiet jij de mooiste kiekjes. Je kunt in principe in een half uur voet aan wal zetten aan de overkant, maar ik raad je aan wat langer van dit prachtige uitzicht te genieten.

Uitzichten skyline New York

Lees ook: 10x goede maar goedkope hotels in New York City

2. Brooklyn Bridge Park

Tip: loop eerst wat verder terug langs het water, voordat je de trappen oploopt bij de bekende brug. Dan kom je namelijk bij het Brooklyn Bridge Park, wat ook een waanzinnig uitzicht biedt op Manhattan. Scoor een hotdog of pretzel bij een van de kraampjes en zoek een vrij bankje langs het water. Ik daag je uit je camera in je zak te houden en even helemaal op te gaan in het uitzicht recht voor je. Die foto’s komen later wel.

3. Bar SixtyFive

Gratis de wereld aan je voeten? Kan gewoon! Loop het Rockefeller Center gebouw in en pak de lift naar Bar SixtyFive op de 65e verdieping. Terwijl de lift omhoog zoemt, voel je even een gek gevoel in je maag. Maar binnen no-time bevind je jezelf op ongekende hoogte en lijk je eindeloos uit te kunnen kijken over de perfect gelinieerde avenues en streets, de rondrijdende gele taxi’s en het uitgestrekte Central Park. En herken je de iconische gebouwen meteen, zoals The Chrysler Building en The Empire State – zo recht voor je neus. In de zomer mag je ook het terras op, in de winter is dit helaas gesloten. En aangezien je toch weer een lekker bedrag hebt bespaard, zou ik zeggen: trakteer jezelf op een heerlijke cocktail. Je bevindt je tenslotte in een van New York’s beste cocktail bars!

Lees ook: Doen in New York: 50 ultieme tips

4. Williamsburg

Pak de metro naar Brooklyn en stap uit op Bedford Avenue. Welkom in Williamsburg! Deze hippe wijk is ontzettend leuk om lekker een dag rond te struinen en te koekeloeren in alle vintage winkeltjes, oude platenzaken en sieraden shops. Alle straten lopen uit op het water, waar je al een killer view hebt op ‘de overkant.’ Wandel langs het water, richting de Williams Bridge, naar het relatief nieuwe Domino Park (2018). Een park wat gebouwd is op de grond van een oude suikerraffinaderij. Hier kun je in de zomer heerlijk loungen op een van de deck chairs, met – als je het mij vraagt – het mooiste uitzicht op Manhattan!

Lees ook: Hotspots New York: tips van een local

5. Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir in Central Park

Oh, Central Park. Een van de mooiste plekken om te wandelen in New York. Maar heb je al eens gehoord van het reservoir? Pak de ingang van 86th en Central Park West, dan loop je er recht op af. Om de zoveel meter krijg je hier een nieuwe glimp van de skyline van Midtown Manhattan. En doemt er na elke stap een ander stukje wolkenkrabber-oerwoud op. Het is een prachtige wandeling om te maken, eigenlijk in elk seizoen van het jaar.

Uitzichten skyline New York

Lees ook: Tip: ga (goedkoop) fietsen in New York

6. Kajakken op de Hudson

Ja, je kunt natuurlijk de ferry pakken bij Battery Park met als bonus een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld. Maar hoe leuk is het, om het heft (oké, peddel dan) in eigen hand te nemen en lekker zelf rond te kajakken op de Hudson? Bij Pier 26 in het Hudson River Park krijg je in de zomermaanden zo je eigen kajak mee, voor noppes. Vergeet niet je ID-kaart mee te nemen (18+), zwemvest aan en gaan! Want net als Amsterdam en Venetië, is ook New York eigenlijk een stad die je vanaf het water moet ontdekken. Zie je jezelf al met de ondergaande zon, varen over Hudson, uitkijkend op de stad waar de dromen uitkomen? Dan voel je je een rijk mens, kan ik je vertellen. Tip: vergeet je niet in te smeren en laat je telefoon aan wal, want tja… je kajak is nou eenmaal niet helemaal waterproof!

Uitzichten skyline New York
Uitzichten skyline New York
author-sign

Cathelijn

Hoi! Ik ben Cathelijn (30), copywriter en reisblogger en het liefst altijd op pad – de wereld ontdekken! Aangezien ik mijn eigen content agency run (Cath&Co.) heb ik de vrijheid om te kunnen werken waar en wanneer ik maar wil. Zo verruil ik zo nu en dan graag de Amsterdamse grachten voor de grandioze zonsondergangen op Bali of die schilderachtige Italiaanse straatjes met wapperend gekleurd wasgoed en goddelijke gelati. Daarnaast lééf ik voor lekker eten, dus, ja, dat zie je me vaak doen. Met name in Italië.