fbpx
Curacao carnaval
Curacao carnaval

Carnaval op Curaçao: dit kun je verwachten

Dacht je dat Brazilië de spectaculairste carnavalsoptochten ter wereld verzorgde? Dan heb je het hoogstwaarschijnlijk goed gedacht, maar net zo de moeite waard om een keer mee te maken is de jaarlijkse carnavalsmaand (februari/maart) op Curaçao. Net als in Zuid-Amerika zijn ook hier parades te vinden, schaars geklede vrouwen te zien en fantastische muziek te horen.

Het is het grootste evenement op het eiland: Karnaval di Korsou. Letterlijk het hele eiland voegt zich samen langs de vaste route wanneer de optochten weer gehouden worden. Naast de grote parade (Gran Marchi), is er ook een kinderparade, een scholenparade en zelfs een seniorenoptocht. Niemand op het eiland wordt in de carnavalsperiode vergeten. De winkels zijn volop versierd, de speciale Carnavalsacties draaien volop en elke krant en ieder tijdschrift roept wel iets over hét feest van het jaar. Het grote verschil tussen Brazilië en Curaçao is dat Rio de Janeiro het vooral van de praalwagens moet hebben, terwijl Curaçao de aandacht vestigt op de mensen zelf. Elke groep die meedoet geeft zijn geheel eigen draai aan het jaarthema.

Langs de looproute staan talloze kraampjes waar lokaal eten en drinken te koop is, zijn grote tribunes opgebouwd, en staan plastic stoelen en houten banken aan elkaar vastgeketend. Voordat het festijn losbarst, kan iedereen die het maar wilt een zelfgekozen plekje reserveren voor een bepaald bedrag. Wanneer de reservering gedaan is, mag er op die bepaalde plek een stoel of bank neergezet worden, die tot het eind van de periode mag blijven staan. Dat wordt jouw plek, en niemand anders mag er zitten. Ook kan je een plek reserveren op één van de tribunes, vaak wat duurder omdat deze particulier weer verhuurd worden. Een groot voordeel hiervan is dat eten en drinken vaak inbegrepen zijn.

Carnaval op Curaçao betekent vooral samenkomen. Samenkomen van vrienden en samenkomen van familie. Maar eigenlijk is het het samenkomen van het hele eiland. Voor één keer zijn er even geen verschillen in opvattingen, iedereen is daar voor een leuke tijd. Het is een event, een uitje, waar het hele eiland op af komt.

Kijk mee voor een sfeerimpressie:

Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao

Carnaval op Curacao

Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao

Carnaval op Curacao

Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao
Carnaval op Curacao

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Carnaval op Curaçao: dit kun je verwachten

Door: Chantal Leestijd: 2 min