Curaçao geld besparen

Curaçao: 5 tips om geld te besparen

Curaçao is zo’n eiland waar je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Je hebt er de luxe hotels en resorts, de meest mooie restaurants en meest prachtige stranden en dito beach clubs. Maar ja, dat kost natuurlijk wel een aardige duit! Gelukkig zijn er een aantal manieren en plekken te vinden zodat je hier optimaal kunt genieten zónder dat je je bankrekening helemaal hoeft te plunderen. 

1. HAPPY HOURS

Als de Curaçaose bartenders ergens goed in zijn, dan is het wel in cocktails maken! Net als in Nederland is een biertje of een glas wijn een stuk goedkoper, maar wanneer je de happy hours af gaat, heb je twee overheerlijke mixjes voor de prijs van een. Weten wanneer die fijne uurtjes zijn en waar? Check dan elke week de K-Pasa op papier of online: hierin staan alle happy hours vermeld en kun je ook meteen het uitgaansprogramma van die week bekijken!

Happy hours Curaçao

2. STRANDEN

Op veel stranden op dit eiland moet je geld betalen om (verplicht) een bedje te huren of om überhaupt toegang te krijgen tot het zandfestijn. De lokalen hebben daar vaak niet zo’n zin in en trekken met de hele familie naar strandjes die gratis te bezoeken zijn. Zo kun je voor nop terecht op Marie Pampoen, Grote Knip (aanrader!), Kleine Knip, Playa Grandi, Playa Forti en Playa Lagun. Veel voorzieningen zijn er over het algemeen niet,  maar dan neem je toch gewoon je eigen badlaken, eten en drinken mee?

Grote Knip

3. BUURTSUPERS

Tegenwoordig vind je op Curaçao twee Albert Heijns, een DA, een Bruna, een Blokker en over een niet al te lange tijd kun je hier ook terecht bij de HEMA. Hele fijn om die bekende toko’s hier tegen te komen, maar aangezien alles ingevoerd moet worden, liggen de prijzen ook minstens twee keer zo hoog. In  de plaatselijke buurtsuper of kantoorhandel, waar je voor veel fijnere prijsjes al je benodigdheden kunt halen. De producten zijn net zo goed (zo haalde ik bij supermarkt Boulevard – vlakbij Mambo – altijd alles van het huismerk van Jumbo) en veel eten en drinken komt van lokale producenten. Of ga naar de lokale markt, zoals de floating market, waar je verse vis en fruitsoorten kunt halen en waar afdingen heel normaal is. Dat afdingen kun je trouwens ook doen in de winkels in Otrobanda!

4. ACCOMMODATIES

Over het algemeen ligt de huurprijs voor een appartement iets hoger dan een hotel, maar ik verkies deze vorm van accommodatie toch liever boven een kleine hotelkamer. Waarom? Je hebt veel meer bewegingsruimte, je kunt er vaak met meerdere mensen in (gezellig!) én je bent in verhouding toch goedkoper uit. Hoe? Doordat je een eigen keuken en koelkast hebt hoef je niet elke avond de deur uit. Ga naar de buurtsuper voor je ingrediënten, haal wat flessen drank in huis en je hebt heerlijke avonden die je niet klauwen met geld kosten. Een aanrader hiervoor vond ik het Living Stone Jan Thiel Resort: superfijne appartementen op een rustig park met zwembad én heel dicht bij het strand. Perfect voor groepen vrienden, maar ook met gezinnen kun je hier heel goed terecht. En oh ja, er gaat hier dagelijkse een (gratis) bus naar de supermarkt!

Ik heb me trouwens laten vertellen dat de periode van begin november tot ongeveer 20 december het goedkoopst is qua verblijf op Curaçao.

Livingstone Jan Thiel Resort

Livingstone Jan Thiel Resort

Livingstone Jan Thiel Resort

Livingstone Jan Thiel Resort

5. RESTAURANTS

Maar ik kan me zo voorstellen dat je geen zin hebt om elke avond te koken. Hallo, je bent op vakantie! Gelijk heb je. Gelukkig heb je op Curaçao genoeg restaurants zitten waar je geen fortuin kwijt bent aan een gevulde maag. Ga bijvoorbeeld eens langs bij het Nederlandse Pleincafé Wilhelmina in Punda, waar je voor zo’n tien gulden (± €4,00) een overheerlijke salade kunt bestellen (aanrader: de Ossenhaas salade). Maar vooral bij lokale restaurantjes kun je goed waar voor je geld krijgen. Strijk ‘s middags neer op de houten bankjes bij Plasa Bieu voor een overheerlijke vis of stoofpot. Sta op zondag vroeg op en eet een lokale lekkernij bij Marshe Barber in Barber, waar mensen uit de buurt zelfgemaakte gerechten verkopen. Of ga langs bij een van de 327 ‘snèks’, lokale openluchtbars waar je de lekkerste kippenbouten, rijstgerecht en pastechi’s kunt halen voor bijna niets.

Plasa Bieu

Marshe Barber

Marshe Barber

Wat zijn jouw tips om geld te besparen op Curaçao?
ANDER LEESMATERIAAL:

7 thoughts on “Curaçao: 5 tips om geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.