Dublin. De stad van U2, van The Script en van een hele hoop bier. Maar de hoofdstad van Ierland biedt heel veel meer dan alleen alcohol en goede bandjes. Wat zeg ik: Dublin heeft een hele hoop redenen waarom je deze plek ooit een keer in je leven zou moeten bezoeken. Here is why. Een tipje van de sluier? Het is niet het weer.

1. HISTORIE

Als Dublin iets heeft, dan is het een heel lange geschiedenis. En dat is ook goed terug te zien in de stad. Een prachtige universiteit met een fantastische bibliotheek. Een kasteel. Een voormalige gevangenis. En laten we ook de vele ‘normale’ panden die jaren geleden gebouwd zijn niet vergeten. Overal in het centrum is de historie nog te voelen. De inwoners zijn duidelijk trots op hun verhaal en behalve dat veel dingen oud zijn, zijn ze vooral ook heel erg mooi.

2. LEKKER ETEN

Denk je aan Ierland, dan denk je waarschijnlijk niet heel erg snel aan haute cuisine. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Tijdens mijn trip naar deze stad stuitte ik op een paar meer dan prima eettenten. De Dublinners zijn meester in lekkere ontbijtjes, goede taarten en hun beef stews zijn to die for.

3. DE PUBS

En die beef stews kun je heel goed eten in de lokale pubs. Zelfs als je niet van bier houdt, is het hier leuk. In de weekenden zit het er vol met voetballiefhebbers, maar ook doordeweeks zul je echt niet alleen zitten. Wat me opviel is dat de Dublinners altijd in zijn voor een praatje. Voor je het weet schuiven er een paar locals aan aan tafel om een praatje te maken. Onwijs gezellig.

4. JE BENT ER SNEL EN MAKKELIJK

Net als Londen is Dublin maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam. Tickets naar de Ierse hoofdstad zijn vaak heel erg goed betaalbaar en vanaf het vliegveld ben je in niet al te lange tijd al in het centrum. Je kunt natuurlijk een taxi nemen, maar ook gaat er om de zoveel minuten een (zeer betaalbare) bus die op alle belangrijke punten in de stad stopt. Zo kun je (vrijwel) altijd in de buurt van je hotel uitstappen.

Beeld: Cie.ie

5. PERFECTE UITVALSBASIS

Ben je Dublin zat? No worries! Vanuit de Ierse hoofdstad kun je namelijk heel makkelijk de rest van het land verkennen. Ik ging een dagje op pad met de trein (en bus) en bezocht onder meer de Cliffs of Moher en Bunratty Castle. En zo zijn er nog veel meer plekken die je vanuit Dublin makkelijk kun bereiken, zowel met openbaar vervoer als met een huurauto. Wat dacht je van de Wicklow Mountains of de Ring of Kerry?

Ben jij al eens in Dublin geweest?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒