Dream Hotel Bangkok

Ga je voor het eerst in je leven naar Bangkok? Geloof mij, dan wil je heel even de tijd nemen om te acclimatiseren. Niet meteen de drukte en chaos in. Niet meteen naar de back to basics van Azië. En niet meteen helemaal vol in de Aziatische cultuur (hoe geweldig die ook is). Dat was voor mij ook precies de reden waarom ik Dream Hotel Bangkok zo fijn vond. 

Het is zeker niet het goedkoopste hotel van de Bangkok. Maar als ik net ergens aankom, als ik net de deur van kantoor heb dicht getrokken en mijn vakantie net is begonnen, dan wil ik comfort. Gewoon wat luxe om eerst wat tot rust te komen en om daarna vol energie de Aziatische cultuur te ontdekken.

Dream Hotel Bangkok ligt in de wijk Sukhumvit. Dat is een stuk van de beroemde Koh San Road, maar dat geeft niet. De wijk waarin het hotel staat biedt een aantal supergezellige straatjes met leuke (lokale) restaurants, fijne rooftopbars en cafés op straat. Ook shoppingmall Terminal 21 ligt op nog geen 5 minuten loopafstand. Het is hier stukken rustiger dan wanneer je in de buurt van Koh San Road rondstruint: je loopt niet gelijk met gevaar voor eigen leven de straat over en je wordt niet om de twee seconden benaderd door de zoveelste tuk tuk chauffeur. Heel, heel fijn.

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

En dan het hotel zelf. Dat scoorde toen ik nog thuis was dikke pluspunten met de beelden van het zwembad op het dak. Eenmaal op de kamer zelf werd ik heel blij van de badkamer en het heerlijke bed. Ook leuk: het blauwe licht ’s nachts (‘Blue Therapy Light). Je kunt het ook uitzetten, maar eigenlijk geeft die kleur een heel fijne sfeer aan de kamer en het schijnt ervoor te zorgen dat je dieper slaapt. En zo hoef je ook niet te zoeken naar het lichtknopje als je midden in de nacht weer eens naar het toilet moet! In elke kamer vind je een plasmatelevisie én DVD-speler. Daarnaast staan er elke dag flesjes water voor je klaar, krijg je dagelijks vers fruit voorgeschoteld en kun je je eigen koffie en thee zetten op de kamer.

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

En dan het ontbijt, dat is een aparte vermelding waard. Want ik heb in geen tijden zó lekker ontbeten, man wat was dat fantastisch. Goed brood, veel beleg, pannenkoeken, yoghurt… You name it, they have it. En ik at het. Daarnaast heeft het hotel een eigen spa en fitnessruimte, maar het ging me iets te ver om daar ook nog eens gebruik van te maken.

Dream Hotel Bangkok

Dream Hotel Bangkok

Leuk weetje: Dream Hotel Bangkok is het eerste boetiekhotel van de stad. Verwacht dus veel tijdloos design en fijne materialen in zowel Aziatische als westerse sferen. En omdat het hotel niet het allernieuwste is, zijn de prijzen ook heel fijn, zeker als je kijkt wat het allemaal te bieden heeft. Je betaalt vanaf 2,960.00 baht (= +/- €77,-) voor een tweepersoonskamer per nacht inclusief dat heerlijke ontbijt.

www.dreamhotels.com

Waar sliep jij toen je in Bangkok was?

*Ik verbleef hier op uitnodiging van het hotel. Deze review bevat echter uitsluitend mijn eigen mening. Lees ook mijn disclaimer.

Alle artikelen Thailand

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒