Als er iets is waar je me voor kunt wakker maken, dan is het wel met een bezoekje aan een pretpark. Ik word hyper als ik een achtbaan zie, word zo blij als een kind als ik weer een tekenfilmfiguur zie en ik weet niet hoe snel ik me naar de wildwaterbaan moet begeven als ik eenmaal binnen ben. Serieus. Je begrijpt, toen ik in Los Angeles was, moest en zou ik een tripje richting de Universal Studios maken.

OkĆ©, noem me naĆÆef, maar dit was toch wel een kleine tegenvaller:

Het is er over het algemeen nogal druk.

Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Gelukkig is het park groot genoeg om ervoor te zorgen dat je niet uren in de rij hoeft te staan voor een bepaalde attractie. En dat is alvast een heel groot pluspunt. Daarnaast zijn de plezierritjes en shows ook zeer de moeite waard. Alles, maar dan ook alles, staat in het teken van Hollywood en de Universal-films. Ik zet alle hoogtepunten voor je op een rij:

Studio Tour

Als je dan bij een filmstudio in de buurt bent, dan kun je niet met een gerust hart weggaan zonder een gedeelte van het leven achter de schermen gezien te hebben. In de Universal Studios hebben ze van die ontzettende lame-ass toeristenkarretjes in het leven geroepen. Deze treintjes rijden een vaste route, waarbij je langs filmsets rijdt (denk War of the Worlds) en sets van tv-series (denk Desperate Housewives) van dichtbij kunt bekijken. Stiekem heel leuk, ook dankzij de toevoeging van de 3D King Kong-ervaring tijdens de rit.

House of Horrors

Heb je net als ik last van niet zulke stalen zenuwen? Misschien is een bezoekje aan het House of Horrors dan niet zo’n fantastisch plan. Het concept is daarentegen geweldig; in feite is het een gewoon spookhuis, maar nu worden alle oude horrorfilms van vroeger tot in detail nagedaan. Alle bekende personages lopen er rond; de een zit nog beter in z’n rol en ziet er nog beter uit dan de ander.Ā  Het is echt een fantastisch spookhuis, mits je er van houdt. Ik heb letterlijk de longen uit m’n lijf geschreeuwd toen ik achterna werd gezeten door Frankenstein en Chuckie. Erg vermakelijk voor vriendlief, ikzelf was nog nooit zo blij om weer buiten te staan. Nooit. Meer.

Jurassic Park – The Ride

Was jij vroeger ook zo gefascineerd door de dinosaurussen in de Jurassic Park-films? Laat je fantasieĆ«n tot leven komen in deze attractie! In eerste instantie lijkt het op een gewone rondvaart langs verschillende delen van de films, tot het steeds spannender, steiler en… natter wordt. De mensen die deze ride bedienen kiezen op diverse momenten van de dag het niveau van het waterritje: van gemiddeld kan het ook zomaar op ‘extreme’Ā  gezet worden. En dan word je op het eind nat, heel erg nat.

The Simspons Ride

Ik heb een relatie met de grootste Simpsons-fan die er op de wereld rondloopt. Goed, dat is misschien een beetje overdreven, maar laten we het erop houden dat alle seizoenen op de planken staan, de Homer-sloffen zich in zijn gang bevinden en een Bart-shirt in zijn kledingkast ligt. Je begrijpt, er zat geen haar op zijn hoofd die eraan dacht om deze attractie over te slaan. En ik? Ik vond het stiekem ook helemaal niet erg.

In deze ‘achtbaan’ zit je in een 4D bakje; dat voertuig gaat heen en weer, op en neer en regelmatig voel je druppels water je tegemoet komen. Klinkt heel saai, maar dat is het absoluut niet. Je zit namelijk in je eigen tekenfilm, jouw bakje is eigenlijk een achtbaankarretje en jij rijdt, vliegt en valt het hele scherm door. Zogenaamd dan, maar het voelt bijna alsof je er Ć©cht in zit. Fantastisch voor de gemiddelde fan, ook leuk voor de mensen die niets tot weinig met de serie hebben.

Kwik-e-Mart

Uiteraard moet je ook even het bekende Duff-bier (alias energydrink) aanschaffen in de Kwik-eMart. Als je er dan toch bent…

Ook leuk:

Revenge of the Mummy (achtbaan in het donker)

Shrek 4D (4D-voorstelling in een bioscoopzaal)

– De verschillende voorstellingen (vooral de show ‘Waterworlds‘ is hilarisch)

– Het wachten tot je aan de beurt bent wordt een stuk draaglijker gemaakt dankzij de vele afleidingen; zeker bij The Simpsons Ride is het wachten geen straf door de vele animaties en mooi aangeklede gangen.

– De leuke ‘straten’ in het park zelf

– De mooie uitzichten vanuit de bovenste gedeeltes van het park

Minder fantastisch:

– Terminator 2D (lang wachten met een saai intro, de ‘voorstelling’Ā  valt heel erg tegen. Je komt eruit met een ‘goh, hebben we hier nou zo lang op gewacht?’)

Een toegangsticket is niet goedkoop (zo’n $80), maar met slechts Ć©Ć©n minder leuke attractie, is het het geld wel meer dan waard. Mocht ik ooit weer eens in de buurt zijn, of in Orlando, Florida (daar zit er ook Ć©Ć©n), dan staat een bezoekje aan de Universal Studios toch wel weer redelijk bovenaan mijn to do-list.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’