Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt iets met Amerika had. Toen ik nog een nitwit was wat betreft dit land, leek het me een oppervlakkige natie met oppervlakkige mensen. Uiteraard kende ik de geschiedenis en was ik op de hoogte van het huidige politieke klimaat, maar dat zorgde alleen nog maar voor meer afkeer. Niets trok me erin aan. Tot vriendlief me overhaalde om een maand naar het westen van Amerika te gaan. Na wat meer verdieping in wat de Verenigde Staten nou eigenlijk echt te bieden hebben, werd ik enthousiaster. Ik kreeg er zin in. En uiteindelijk werd mijn enthousiasme meer dan beloond.

Natuurlijk zijn steden als Las Vegas, San Francisco en Los Angeles fantastisch om een keer te bezoeken, maar wil je tijdens je reis door het westen van de Verenigde Staten eens Ć©cht onder de indruk zijn? Dan is een bezoek aan de vele national parks onmisbaar. De natuur in dit deel van Amerika is ontzettend mooi, heel indrukwekkend en iets om nooit meer te vergeten. Nog niet overtuigd? Misschien dat de foto’s je wĆ©l kunnen overhalen.

Bryce Canyon

Bryce Canyon

Misschien wel het mooiste park wat ik gezien heb; Bryce Canyon. Fantastisch mooie kleuren en je kan helemaal naar beneden lopen, tussen de rotsen door. Pas op als het geregend heeft; je ligt zo met je snufferd in de modder (ik spreek uit ervaring).

Death Valley

Death Valley, zeker een aanrader! Het is er bloedje heet (rond de 50 Ć” 60 graden), dus zorg dat je met een auto bent met airco. Je rijdt urenlang zonder ook maar iemand tegen te komen en je komt langs de prachtigste kale uitzichten. Je waant je echt even alleen op de wereld.

Grand Canyon

Overdag is de Grand Canyon al prachtig, maar ’s avonds, bij zonsondergang, worden de kleuren nog intenser en de rotsen nog mooier.

Joshua Tree National Park

Eigenlijk is dit park de grootste tegenvaller van de reis geweest; alle boompjes zien er hetzelfde uit en hetzelfde geldt voor de grote rotsen. Desalniettemin blijft het wel een mooi plaatje, maar je kan dit ook net zo goed bekijken vanaf de weg naast het park. Zonde van je geld om heen te gaan!

Mexican Hat

Dit mooie, natuurlijke bouwwerk kan je gratis en voor niets bewonderen. Met de auto kan je er heel dichtbij komen als je de zandweggetjes volgt. Pas wel op, als het geregend heeft, kan je auto zo maar vast komen te zitten. En dat wil je niet!

Geen paniek, dit was nog lang niet alles! Morgen zie je de rest in deel 2.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’