Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt iets met Amerika had. Toen ik nog een nitwit was wat betreft dit land, leek het me een oppervlakkige natie met oppervlakkige mensen. Uiteraard kende ik de geschiedenis en was ik op de hoogte van het huidige politieke klimaat, maar dat zorgde alleen nog maar voor meer afkeer. Niets trok me erin aan. Tot vriendlief me overhaalde om een maand naar het westen van Amerika te gaan. Na wat meer verdieping in wat de Verenigde Staten nou eigenlijk echt te bieden hebben, werd ik enthousiaster. Ik kreeg er zin in. En uiteindelijk werd mijn enthousiasme meer dan beloond.

Natuurlijk zijn steden als Las Vegas, San Francisco en Los Angeles fantastisch om een keer te bezoeken, maar wil je tijdens je reis door het westen van de Verenigde Staten eens Ć©cht onder de indruk zijn? Dan is een bezoek aan de vele national parks onmisbaar. De natuur in dit deel van Amerika is ontzettend mooi, heel indrukwekkend en iets om nooit meer te vergeten. Nog niet overtuigd? Misschien dat de foto’s je wĆ©l kunnen overhalen.

Yosemite National Park

Wil je Ć©cht natuur zien, dan zit je goed in Yosemite National Park. Watervallen, heel veel groen, grote en kleine dieren, je vindt het hier allemaal. Het park is gigantisch, en als je het echt goed wilt bekijken, trek er dan een aantal dagen voor uit. Boek, zeker in dit park, ruim van tevoren een kamer of campingplaats, want in de zomer is alles tjokvol.

Red CanyonĀ National Park

Alsof je bij The Flinstones op bezoek bent…

Zion National Park

Zion National Park is een park waar je makkelijk doorheen kan rijden, en dat was voor mij meer dan genoeg. Het is een mooi park – alle door de natuur uitgekerfde vlakken in de rotsen lijken bijvoorbeeld op schaakborden – maar het is wel een beetje veel van hetzelfde.

Sequoia National Park

De sequoiabomen zijn de grootste bomen ter wereld. Zie hierboven de General Sherman Tree en kijk ook even naar de man die ervoor staat. ZĆ³ klein is de mens vergeleken met deze bomen!

Monument Valley

Dit park was zĆ³ ontzettend indrukwekkend. De geschiedenis, het feit dat er zoveel films zijn gedraaid, en natuurlijk de fantastische uitsnedes in de rotsen. De traditionele Navajo-indianen wonen nog steeds in dit gebied, en om zichzelf te onderhouden verkopen ze onder andere souvenirs en verhuren ze zichzelf en hun paarden voor een rondritten. Je kan zelf met een gewone de uitgestippelde route rijden, pas wel op voor grote stenen en gaten op/in de weg.

Er rest mij maar Ć©Ć©n ding te zeggen: I love America!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’