10 redenen om naar Bali te gaan

Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in Azië. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. Het leven is zo slecht niet! En elke plek – waar ook ter wereld – heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeft wel iets dat ik mis en vaak mis ik zelfs heel veel dingen. Zo ook: Bali

1. VERBLIJVEN IN EEN BALINEES DORP

Wat ik mis aan Bali

Wat ik mis aan Bali

2. MET EEN SCOOTER HET EILAND OVER

Wat ik mis aan Bali

3. CHILLEN OP GILI AIR

Wat ik mis aan Bali

4. NIET-TOERISTISCHE PLEKKEN ONTDEKKEN

Wat ik mis aan Bali

5. DE ONTELBARE STRANDWANDELINGEN

Wat ik mis aan Bali

6. ZONSONDERGANG BIJ TANAH LOT

Wat ik mis aan Bali

7. HET LEKKERE ETEN

Wat ik mis aan Bali

8. DE OLIFANTEN

Wat ik mis aan Bali

Wat ik mis aan Bali

9. DE PRACHTIGE NATUUR

Wat ik mis aan Bali

Wat ik mis aan Bali

10. DE VELE TEMPELS

Wat ik mis aan Bali

PRAKTISCHE TIPS

Fijne (en betaalbare) accommodaties in Bali:

Ik heb tijdens m’n verblijf op Bali in een aantal heel goedkope pareltjes geslapen! Ik deel ze graag met je:

1. Bije Suite Bisma, Ubud
2. Sal Secret Spot, Uluwatu
3. Cozy Wayan Sueta Bed & Breakfast, Abiansemal
4. The Bene, Kuta
5. FRII Bali Echo Beach, Changi

Zo boek je de goedkoopste vlucht naar Bali:

Er zijn heel veel mogelijkheden om richting Bali te vliegen: tegenwoordig zijn er meerdere rechtstreekse vluchten per dag, maar je kunt er ook voor kiezen om een overstap te maken. Dan ben je vaak goedkoper uit én kun je in sommige gevallen nog een extra bestemming bezoeken ook. Ik check het liefst via Skyscanner wat de goedkoopste optie is. Zo vloog ik via Parijs met AirFrance met een overstap van vijf uur. Niet superideaal, maar dat scheelde wel ruim 300 euro met een rechtstreekse vlucht.


Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


26 Comments

 1. Met een scooter over het eiland touren! Dat mis ik ook! Zo’n heerlijk vrij gevoel dat je overal naartoe kunt zonder je zorgen te maken. Je foto’s zijn ook supermooi!

 2. Heerlijke dingen. Het eten was inderdaad fantastisch! Ik vond Bali niet zo, al is er natuurlijk genoeg moois te zien en te doen (zoals ook uit deze blog blijkt!). Ik heb dit gevoel vooral bij Lombok, soort mini-Bali maar dan een stuk minder druk vond ik het.

 3. Kom sinds 1990 in Bali en vindt het dan ook jammer dat de olifanten alleen voor de toeristen naar bali zijn gekomen. Die waren er vroeger nooit.
  Dus dit puntje van je lijst kunnen we beter schrappen. De rest klopt wel.

 4. Wauw, wat een prachtige foto’s!
  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je Bali mist.
  Ik ben er nog nooit geweest maar wil er wel heel graag een keer naartoe, en nu nog meer!

 5. Leuke blog (en website). Mis Bali ook enorm. Afgelopen zomer geweest & wat een mooi eiland. Mis alleen niet de zonsondergang bij de Tanah Lot, simpelweg omdat het daar zo enorm druk is. Doe mij maar de zon die ondergaat op de Gili Eilanden vanuit een strandmatje. Het eten mis ik zeker ook, die pancakes met banaan zijn verrukkelijk!

 6. Dag Chantal,
  Net terug van derde keer bali, in combi met de Gili’s.
  Geweldige foto’s die het gemis alleen maar versterken!
  Het eiland is mysterieus en prachtig en voor iedereen is er wat wils..wie van toeristisch houd gaat naar het zuiden, wie van een puur Bali houd…er zijn zoveel mooie plekjes tussen de rijstvelden en in het noorden.Zoveel te ontdekken.Mijn hart is gestolen, een bijzonder gevoel! Fijn dat je het met ons wil delen.
  Dank dat je met je mooie foto’s het gevoel

 7. dag Chantal,
  Heel mooie website en blog, ik haal er veel inspiratie uit. Ik ben vorige zomer ook naar Bali geweest en werd daar heel hard verrast door hoe mooi Lovina was! Je kan er helemaal tot rust komen en de plek is totaal niet toeristisch, als je er over straat loopt zegt iedereen een goede dag en verschieten ze soms zelfs een beetje als ze toeristen zien en willen ze heel graag indruk maken door hun beste Engels boven te halen ;)

 8. Bali is fantastisch! Wil graag terug, maar het is zo lang vliegen en wat zijn de mensen er aardig vooral. Het leven is er spotgoedkoop en de natuur is zoals je zegt prachtig. Indonesie heb ik sinds de eerste keer wel echt in mijn hart gesloten kan ik je zeggen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 redenen om naar Bali te gaan

Door: Chantal Leestijd: 1 min