Reizen is meestal top. Soms iets minder. Wanneer je spullen kapot gaan bijvoorbeeld, of wanneer iets gaat lekken of als je iets niet mee mag nemen van de douane. Irritant! Maar gelukkig kun je heel veel ongemakken makkelijk oplossen met producten die je zelf al in huis hebt. Vandaag weer drie nieuwe DIY tricks voor op reis!

1. WATER BIJVULLEN

Heb je dat ook wel eens gehad? Dat je bij de security op de luchthaven stond en je je flesje cola of water moest weggooien? Zul je net zien dat ‘ie nog bijna helemaal vol zit. Zonde! Maar wist je dat het wel toegestaan is om een leeg flesje mee te nemen? Kun je ‘m na de controle gewoon bijvullen op het toilet met water.

2. ALCOHOL AAN BOORD

Heel verstandig is het niet om aan boord van vliegtuig alcohol te drinken, maar ik kan me zo voorstellen dat je op een lange vlucht zo af en toe wel wat sterkers kunt gebruiken! Heb je er al eens aan gedacht om miniflesje alcohol mee te nemen? Is een stuk goedkoper dan wanneer je ze bij de stewardess moet kopen.

3. ELEKTRONICA OPLADEN

Heb je de kabel van je telefoon wel meegenomen, maar ben je de aankoppeling voor het stopcontact vergeten? Geen nood! Veel flatscreen TV’s hebben tegenwoordig een USB-port. Kun je je elektronica alsnog opladen. Pfieuw!

Heb jij nog fijne DIY tips?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’