Het was mijn vierde keer in Londen, afgelopen weekend. Normaal gesproken ben ik vooral voorstander van het ontdekken van nieuwe plekken, maar voor de Britse hoofdstad maak ik graag een uitzondering. Dit keer was het motto: ‘relax en we zien wel’, en dat is voor ons doen aardig gelukt. Alhoewel, als je achteraf de foto’s bekijkt, valt dat toch altijd weer een klein beetje tegen. Want wat hebben we (Kim en ik) een hoop gedaan!

reisdagboek

DAG 1

1. Vrijdagochtend in de London Underground. We zijn er!

2. Na een uitgebreide lunch gingen we op ontdekkingstocht naar Covent Garden. Een onwijs gezellige plek met heel veel mensen, leuke winkels, een souvenirmarkt met af en toe wat kleding (afdingen!), straatmuzikanten en heerlijk eten.

3. Klein minpuntje: de kleding in Covent Garden is niet altijd even draagbaar voor ons westerlingen…

4. Terwijl de zon het voor gezien hield in Londen, genoten wij van de stad. De Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Piccadilly Circus, Regent Street en Oxford Street hebben voor ons geen geheimen meer.

Reisdagboek

DAG 2

5. Zaterdagen zijn perfect om markten bezoeken, en ik heb geen moment spijt gehad dat we Camden Market hebben uitgekozen als tijdsbesteding. Wat is deze plek leuk! Beeld je heel veel kledingkramen (met onwijs leuke kleding), heel veel eettenten, heel veel sfeer en heel veel mogelijkheden tot afdingen in en je ziet Camden voor je. Aanrader!

6. In tegenstelling tot Camden is Abbey Road (je weet wel, van die ene cd cover van The Beatles) een onwijze afrader. Massa’s toeristen die een look-a-like foto willen maken en toeterende auto’s bepalen hier alles, en verder is er niet heel veel te zien (op de buitenkant van de Abbey Road Studios na).

7. Nog even terug naar Camden Market, deze rij met eettentjes rook zó lekker. Typisch Engelsen, vele Aziaten en nog meer toeristen zitten naast elkaar te genieten van het betaalbare eten. Fantastisch toch?

8. Niets is zo bepalend voor Londen als de Tower Bridge. Zeker ’s avonds een plaatje en eigenlijk een must see, elke keer als je weer in Londen bent. En wat doe je op een zaterdagavond als je niet van bier houdt en niet de juiste outfit voor een discotheek bij je hebt? Juist, dan gooi je het op de cocktails. Die tenten zijn er genoeg in de Britse hoofdstad, en op aanraden van Lindsey probeerde ik Callooh Calley, nog geen vijf minuten lopen van mijn slaapplek. Genieten!

Reisdagboek

DAG 3

9. De ochtend begon met een half uurtje heerlijk relaxen in de zon op Trafalgar Square. Honderden mensen dachten er net zo over, dus de fonteinen, beelden en grote trap voor de National Gallery waren bezaaid met locals en toeristen. Of ik er nu alleen ben (eigenlijk onmogelijk) of niet, het is en blijft een prachtig plein.

10. Als je dan toch in de buurt bent, dan is een klein bezoekje aan Buckingham Palace natuurlijk een vereiste! Een wandeling van 10 minuten vanaf het plein moet je er voor over hebben, maar die is helemaal zo erg niet als je beneden langs het water loopt. Een ding, weet dat als je er in het weekend bent, je vrijwel niets van de wisseling van de wacht zult zien. You’re not alone.

11. Lunchen kun je met een sandwich doen, maar je kunt ook een zwaardere maaltijd naar binnen werken. Mijn travel buddy is Surinaams, dus houdt wel van een flink bord eten, en waar kun je dat beter (en goedkoper) doen dan in Soho a.k.a. Chinatown? Heerlijk sfeertje en nog heerlijker eten.

12. Tijd om naar huis te gaan. Dachten we. De Gatwick Express gooide roet in het eten toen het halverwege een uur stil kwam te staan en in the middle of nowhere niet meer verder kon. Als je dacht dat de NS kuren heeft, de Engelse spoorwegen kunnen er ook wat van. Gevolg: eenmaal op het vliegveld heel hard rennen, geweigerd worden bij de check-in, omboeken naar de eerstvolgende vlucht (de volgende ochtend) en inchecken bij een hotel naast de luchthaven. Geloof mij, geen goedkoop grapje. Maar het hotel was top en stukken goedkoper dan de buren. Even balen, maar ach, een kleine slumberparty met heel veel snoep, drank en chips maakt heel veel goed…

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒