fbpx

Wat pak je in als je gaat backpacken in Azië?

Een paar weken terug kondigde ik al aan dat ik deze zomer richting Azië ga. Backpacken door het liefst twee landen die nog bepaald moeten worden. Spannend! Ja, ik heb al eens eerder met een grote tas op m’n rug door Azië gereisd, maar nog nooit écht gebackpackt. Het is dus wel nodig om me grondig voor te bereiden. Om te beginnen met: wat moet ik in godsnaam meenemen?

Een paar weken terug kondigde ik al aan dat ik deze zomer richting Azië ga. Backpacken door het liefst twee landen die nog bepaald moeten worden. Spannend! Ja, ik heb al eens eerder met een grote tas op m’n rug door Azië gereisd, maar nog nooit écht gebackpackt. Het is dus wel nodig om me grondig voor te bereiden. Om te beginnen met: wat moet ik in godsnaam meenemen?

Inpakken is nooit mijn sterkste kant geweest. Het is altijd weer hetzelfde liedje: ik neem te veel mee of ik pak juist veel te weinig in. Oh, en ik wacht altijd tot het laatste moment. Ook niet echt het meest handige om te doen, zo bleek onlangs. Afgelopen weekend verbleef ik een nachtje in een hotel en ik had alles in een normale rugtas gepropt. Ik was apetrots op mezelf dat ik zo compact had ingepakt, tot ik erachter kwam dat ik de helft was vergeten. Story of my life.

En nu ben ik er klaar mee. Dit was de laatste keer. Hoewel mijn trip naar Azië nog even duurt, kan ik maar beter nu vast nadenken wat ik allemaal mee ga nemen. Beter te vroeg, dan te laat.

DE ESSENTIALS

Vijf zaken zijn naar mijn mening echt onmisbaar:

– Vrij voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk: fijne, sneldrogende kleding die je makkelijk met elkaar kunt combineren en in je tas kunt proppen. Ook vrij essentieel: het moet met de hand te wassen zijn en goed drogen na een regenbui.
– Een lichtgewicht handdoek. Toegegeven, heel erg fijn zijn ze niet als je ze vergelijkt met je handdoeken thuis, maar het neemt superweinig ruimte in en ze drogen ontzettend snel.
– Sowieso heb ik een functionele rugzak nodig die voldoende ruimte biedt voor al m’n spullen en ook nog eens comfortabel draagt. Gelukkig ben ik daar al vrij goed in voorzien. Jaren terug kocht ik er voor een paar tientjes een in Nepal van Deuter. Ik heb ‘m pas drie keer gebruikt, dus ik gok dat ‘ie nog wel even mee kan!
Goede schoenen. Ik zweer bij het lopen op slippers, maar de kans is vrij groot dat ik wel comfortabele stappers nodig zal hebben wanneer ik besluit een berg te gaan beklimmen.
– Een klein zakmesje met alleen een mesje, vijl en schaartje. Ideaal om je nagels in toom te houden en om dingen en eventuele nieuwe spullen open te knippen of te snijden!

INPAKLIJST

En als ik dan toch bezig ben… Ik heb gelijk maar vast een complete inpaklijst gemaakt:

Vind je ‘m handig? Downloaden kan hier!

Nu alleen nog bijna een half jaar wachten tot ik daadwerkelijk ga.

Heb jij nog handige inpaktips?

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


11 Comments

  1. Goede inpaklijst! Precies hetzelfde als wat ik had gemaakt voor mijn reis. Kleine tip, wereld stekker is niet nodig, alleen in Maleisie (Birma weet ik niet) maar Thailand, laos, vietnam en cambodja hebben gewoon normale stopcontacten. En een muskietennet is misschien een fijn idee om mee te nemen, maar die van ons zit nu aan het einde van onze reis nog ingepakt onderin de tas, zonde! Je kan hem in weinig hostels fatsoenlijk ophangen en vaak waar het echt nodig ishangt er al 1. Veel succes!

    1. Goeie tips, dankjewel Amy! Goed om te weten van die wereldstekker (had me daar nog niet echt in verdiept) en dat de muskietennet vaak overbodig is. Heb precies hetzelfde eerder al in Nepal meegemaakt, maar toch pak ik ‘m elke keer weer in… Misschien dit keer toch maar thuis laten!

  2. Ik blijf inpakken ook lastig vinden, neem al snel te veel mee. Vooral qua kleren loop ik altijd enorm te dubben en neem ik uiteindelijk toch te veel mee. Dit jaar ga ik écht proberen om heel basic in te pakken ;).

  3. Handig, jouw inpaklijst! Voor onze reis naar indonesie had ik maar een 7 kilo wegende backpack mee, stomverbaasd was ik. Misschien uiteindelijk wat te weinig meegenomen ;)

  4. Dit is handig!! Vanmiddag heb ik mijn backpack aangeschaft, een 55-65 liter van Lowe alpine. Deze zomer voor 6 weken backpacken in Vietnam, Cambodja en Laos. Dus ook in ben al aan het nadenken wat ik mee moet nemen (en wat vooral niet..) en dat is nog best een hele klus. De eerste keer backpacken wordt dit, dus ik gok dat ik veel te veel meeneem haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat pak je in als je gaat backpacken in Azië?

Door: Chantal Leestijd: 2 min