fbpx
uitgaan op curacao
uitgaan op curacao

Uitgaan op Curaçao: hier moet je heen

Curaçao is de perfecte plek om van de zon te genieten, cocktails te nuttigen en… om uit te gaan! Het Caribische eiland heeft zoveel nachtelijk vermaak te bieden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Lees verder voor de dagelijkse hoogtepunten.

Elke avond is er wel iets te doen waarmee je je avond buiten de deur kunt vullen. Heb je zin om te dansen, (mee) te zingen of gewoon om een drankje te doen? Goed nieuws, het kan namelijk allemaal, elke dag weer.

Maandag

Over het algemeen een rustige avond op Curaçao, voornamelijk om de stapavonden van de rest van de week te compenseren. Wil je toch de deur uit? Dan kun je het beste naar Brakkeput Mei Mei, een plek waar je erg lekker kan eten, maar waar je op maandagavond ook moet zijn voor salsamuziek.

Locatie: Jan Sofat, Spaanse Water

Dinsdag

Voor de gezelligste livemuziek moet je op dinsdagavond in Omundo zijn. Naast heerlijke cocktails kun je genieten van het zang- en speeltalent van pianist Gino (& Friends). Krijg je het door de drukte te warm binnen? Geen nood, in de tuin hoor je nog steeds de hoge muzieknoten. Jong en oud, lokaal en Nederlands, iedereen weet deze tent te vinden. Gino en zijn vrienden weten het leuk te maken voor alle bezoekers door zowel oude als nieuwe nummers in een eigen jasje te steken. Is hij klaar met z’n optreden, dan wordt er daarna voornamelijk muziek uit de top 40 gedraaid.

Locatie: Zuikertuintje weg z/n , Zuikertuintje Shopping Mall , Willemstad

Woensdag

Fan van karaokemuziek? In het TMF Café kun je je zangtalent laten horen aan andere Nederlandse bezoekers en meedingen naar de prijs van de avond. Van 20.00 tot 23.00 uur is het happy hour, dus je kunt gelijk goedkoop wat moed indrinken.

Locatie: Salinja 131, Willemstad

Donderdag

Op donderdag moet je je avond beginnen in Café De Tijd. Deze Nederlandse bruine kroeg trekt over het algemeen vooral Nederlanders, en is de plek om bij te kletsen met je nieuwe opgedane contacten. Later op de avond wordt er veel gedanst op allerlei stijlen muziek.

Locatie: Pieter Maai 1-7, Willemstad

Rond middernacht is het hoogtepunt van Café De Tijd wel voorbij: tijd om naar de volgende plek te gaan! Naast marinebasis Pareira vind je het fantastisch gelegen Cinco. Sta je op het balkon van deze discotheek, dan heb je een prachtig wijds uitzicht over Willemstad. Ben je eenmaal binnen, dan zie je vooral mariniers, lokale jongeren en Nederlandse stagiaires om je heen. Gedurende de hele avond worden er verschillende muziekstijlen gedraaid: er is dus voor ieder wat wils.

Locatie: Nightingaleweg 20, Willemstad

Vrijdag

Als je van livemuziek, een fantastische sfeer en een sterrenhemel houdt, dan is Cabana de perfecte plek voor je. Naast dat je hier heerlijk kunt eten, is het later op de avond vaste prik voor de pianist en twee zangeressen om een heerlijke meezingavond in de buitenlucht te verzorgen. Enkel bekende nummers komen voorbij, variërend van jaren 80 tot nu. Het publiek bestaat vooral uit Nederlanders.

Locatie: Sea Aquarium Beach, Willemstad

Geen zin om al naar huis te gaan? Ga dan na Cabana door naar Bermuda. Deze discotheek is op vrijdag een hotspot voor zowel de lokale als Nederlandse bevolking, met wekelijks de beste Dj’s op het podium. Er is voor elk wat wils: houd je van reggaeton? Dan zal je je vooral binnen thuis voelen. Ben je meer van de dancemuziek, blijf dan lekker dansen in de buitenlucht.

Locatie: Plaza Mundo Merced, Willemstad

Zaterdag

Een stranddag op Jan Thiel Beach kun je goed afsluiten met een lekker koud drankje. Vanaf 17.00 uur houdt strandtent Zanzibar happy hour, waarbij je twee drankjes voor de prijs van één krijgt. Blijf daarna vooral nog even hangen: vaak is er op zaterdagavond een salsabandje te vinden op het strand. Doe je slippers uit, zet je voeten in het zand en schudden met de heupen!

Locatie: Jan Thiel z/n

De bekendste toeristische hotspot op het eiland is Mambo. De eigenaren laten regelmatig bekende Nederlandse zangers en zangeressen overvliegen voor een spetterend optreden. Mambo trekt voornamelijk Nederlandse bezoekers. De muziek hangt af van het soort feestje: zo wordt er één keer per maand een foute muziekavond georganiseerd, maar kan het de week erop zo maar zijn dat er een bekende DJ op het podium staat.

Locatie: Sea Aquarium Beach, Willemstad

Zondag

Lang opblijven is niet nodig op zondag, want vanaf 18.00 uur houdt Wet & Wild happy hour. Deze strandtent ligt tussen Mambo en Cabana in, en trekt op voornamelijk op zondag veel bezoekers. Zowel toerist als stagiair en zowel Curaçaoënaar als Nederlander, komt op dit wekelijkse festijn af. De muziek is vooral top 40-muziek afgewisseld met salsa en reggaeton.

Locatie: Sea Aquarium Beach, Willemstad

PRAKTISCHE INFO

  • De goedkoopste vliegtickets vind je via Skyscanner of boek je simpel bij TUI.nl;
  • Op zoek naar een accommodatie die waar voor je geld biedt? Verblijf in Livingstone Jan Thiel;
  • Of, als je liever in Willemstad zelf wil verblijven: Besundi Apartments Curacao;
  • Makkelijk en betaalbaar een pakketreis boeken, doe je makkelijk via TUI.nl;
  • Op Curacao heb je wel echt een huurauto nodig; regel deze veilig via Sunnycars

.

Over de auteur

Chantal Schram – Oprichter en blogger Reisdoc.nl


Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat je altijd waar voor je reisgeld krijgt! Lees meer ⇒

Deel dit artikel

.

Gratis ebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.