Wil je nog op vakantie deze zomer, maar heb je nog niets geboekt omdat je wacht op de juiste aanbieding? Zoek dan niet verder: deze steden zijn namelijk het goedkoopst als je vlak van tevoren boekt! 

Reiszoekmachine Kayak.nl onderzocht wat de beste momenten zijn om hotelkamers (3- en 4-sterren) te boeken op de populairste lastminute-zomerbestemmingen. Conclusie: je moet in Europa blijven, of naar Bangkok! Als je het een beetje slim aanpakt kun je tot wel 44 euro per nacht besparen als je het vergelijkt met de duurste boekperiode. Onder last-minute versta ikzelf overigens: je boekt maximaal een week van tevoren.

Vrouw met laptop op de grond

Op deze tien bestemmingen wordt volgens de reiszoekmachine het meeste door ons Nederlanders gezocht:

  1. Londen
  2. Barcelona
  3. Ibza
  4. Berlijn
  5. Malaga
  6. Lissabon
  7. Rome
  8. Bangkok
  9. Palma de Mallorca
  10. Parijs

GOEDKOPE LAST-MINUTES: 1 WEEK VAN TEVOREN

Wanneer je een week voor vertrek je hotel wilt boeken, kun je het beste naar Ibiza, Londen of Bangkok gaan. Je bent op Ibiza namelijk 16% goedkoper uit als je juist dan je accommodatie regelt in plaats van twee of drie maanden van tevoren. Voor Londen en Bangkok is dat 10% in vergelijking met de duurste boekingsperiode (Londen: een of twee maanden van tevoren, Bangkok: drie maanden of 48 uur van tevoren). Toch weer mooi meegenomen!

⇒ Boek je hotel op Ibiza, in Londen of in Bangkok

Bangkok


GOEDKOPE LAST-MINUTES: 24 UUR VAN TEVOREN

Ga je echt voor de bijna letterlijke versie van ‘last-minute’ en boek je het liefst 24 uur voor vertrek? Dan kun je het beste naar Parijs gaan. Hotelkamers in de Franse hoofdstad zijn deze zomer juist dan het meest voordelig om te boeken. Het levert je maar liefst een verschil van 11% op in vergelijking met de gemiddeld prijs die 48 uur van tevoren wordt gehanteerd!

Boek je last-minute hotel in Parijs


DE OVERIGE BESTEMMINGEN

En hoe zit het dan met de overige zes bestemmingen in de top 10? Hotels in die steden kun je maar beter een stuk eerder boeken om het goedkoopste uit te zijn. Daar ben je het goedkoopste uit als je twee of drie maanden van tevoren je accommodatie regelt.

Twee maanden voor vertrek:

Drie maanden voor vertrek:


Fijne vakantie!

Beeld: Shutterstock / Eigen materiaal
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒