Ik was nogal sceptisch toen ik een paar jaar geleden aan mijn eerste échte kampeeravontuur in jaren begon. Maar, het viel me serieus alles mee. Er waren echter twee grote ‘maren’: we moesten heel veel nieuwe spullen kopen en het betekende dat we verplicht met de auto op pad zouden moeten. Met een enkele koffer red je het immers niet. Ik stuitte op een tof nieuwe initiatief die die obstakels uit handen neemt: zo kan je écht kamperen (dus niet in zo’n dure bungalowtent op een massacamping) voor minder geld!
Zoals je misschien wel weet, ben ik groot fan van de zogenoemde sharing economy. Ik zal mijn ervaring in die te toffe accommodatie op Bali nooit vergeten, en mijn camperavontuur in Portugal is er ook een die me voor altijd bij zal blijven. Het Nederlandse Geardropper sluit heel goed in dit rijtje aan.
In het kort: via Geardropper kun je vanaf nu in acht Europese landen een complete kampeeruitrusting huren van lokale partijen. En je kunt je ‘pakket’ ook nog eens helemaal zelf samen stellen. Zo kun je én gewoon het vliegtuig pakken én hoef je geen honderden euro’s uit te geven aan spullen die je misschien maximaal een keer per jaar zal gebruiken. Scheelt een hoop tijd en ook nog eens een boel geld.
ZO WERKT HET
Geardropper maakt het mogelijk om jouw ideale manier van kamperen zelf samen te stellen, inclusief reisduur. Wil jij back to basic gaan en alleen een tent huren? No problemo. Wil je juist alles er op en eraan, zoals ik, en zou je het opzetten van je uitrusting het liefst ook uit handen geven, ook zoals ik? Dat kan – halleluja – ook!
Je kiest zelf je aankomst- en vertrekdatum en je hoeft je spullen vervolgens alleen maar op te halen op het door jou gekozen Service Point ter plekke. De Service Points zijn kleinschalige campings waarbij natuur, gastvrijheid en eenvoud centraal staan. Je hoeft dus alleen het laatste stukje van de luchthaven naar de camping zelf te rijden met je huurauto (die moet je dus wel apart regelen) en je tent op te zetten. Maarrrr, datzelfde Service Point kan er echter – tegen een kleine vergoeding – ook voor zorgen dat alles al helemaal voor je klaar staat, zodat je alleen nog maar je tent in hoeft te duiken. Na afloop van je vakantie lever je de uitrusting weer in bij het Service Point óf laat het inpakken door de campingeigenaren zelf. Wat jij wilt.
Deze lokale natuurcampings krijgen een percentage van het huurbedrag en een vergoeding voor de aanvullende services die klanten kunnen boeken. Zo gaat de toeslag die klanten betalen voor opzet- en inpakservice en de staanplaats voor de eerste en/of laatste nacht bijna volledig naar de campingeigenaar.
Heb jij een unieke ervaring én help je ook nog eens de lokale ondernemer. Win win!
Zou dit iets voor jou zijn?