Reisinspiratie

Wil je even weg uit je dagelijkse sleur en kun je wel een portie nieuwe reisinspiratie gebruiken? Hieronder vind je artikelen die je reislust weer helemaal (of nog meer) aanwakkeren: van tips om je interieur om te toveren tot een waar travel walhalla tot aan de beste reistijden om ergens naartoe te gaan, lekker leesmateriaal en bijzondere bestemmingen waar je misschien niet direct aan zou denken. En dat is pas een tipje van de sluier. Het doel van deze blogposts: zorgen dat je gelijk je volgende reis wil boeken. Want thuiszitten kun je altijd nog doen, toch?

Blogposts:

Backpack Bestemmingen

Boek dat je wilt hebben: Backpack Bestemmingen

Wie eenmaal een keer is gaan backpacken, is daarna geheid hooked. Of je nu helemaal back to basic gaat en zo min mogelijk per dag uit wil geven (ik vroeger) of dat je juist wat meer luxe en privacy zoekt (ik nu), met je rugzak op pad gaan is fantastisch. Voor wie nog nooit op deze manier het vliegtuig is ingestapt of gewoon een nieuwe bestemming zoekt, is er nu een boek dat je gegarandeerd op je salontafel wilt hebben liggen: Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram. 

Plasticvrije wereld

Meehelpen aan een plasticvrije wereld: 5 initiatieven

Misschien heb je het al meegekregen, misschien niet: er is steeds meer vervuiling van plastic op de wereld. Zo schrok ik eerder dit jaar onwijs van de hoeveel lege flesjes en zakjes die op de stranden van Bali lagen. Niet alleen heel lelijk, ook nog eens heel slecht voor het milieu. Aanstaande zaterdag (15 september) is het World Clean Up Day, waarbij miljoenen vrijwilligers verspreid over 150 landen gaan helpen opruimen. Wil je een steentje bijdragen aan een plasticvrije planeet? Dat kan dan, maar ook daarna!

Woonaccessoires reiziger

10 woonaccessoires die je gegarandeerd in de vakantiestemming houden

Zit je vakantie er al op en is het gewone leven weer begonnen? Balen! Voorkom dat je gelijk weer in je dagelijkse sleur terecht komt en zorg dat je die vakantiestemming nog even vasthoudt. Daar zijn meerdere manieren voor, maar de meest langdurige aanpak is gelukkig ook de leukste: tover je huis om met woonaccessoires die je gelijk weer doen denken aan je laatste reis!  ANDER LEESMATERIAAL:

Waarom kamperen

10 redenen waarom je anno 2018 echt eens moet kamperen

Waar ik vroeger nogal een haat-/liefdeverhouding had met kamperen, vind ik slapen in een tent tegenwoordig heerlijk. Mits er enige mate van comfort en luxe aanwezig is, want ja, afzien is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig hoeft dat anno 2018 ook niet meer! Ik geef je tien hele goede redenen waarom je een camping echt eens zou moeten proberen, ook al denk je misschien dat het totaal niet je ding is.

Nieuwe reisboeken zomer 2018

5 nieuwe reisboeken die je deze zomer gelezen wilt hebben

Staat er nog een vakantie gepland? Lucky you! Grote kans dat je dan wel wat boeken meeneemt of je ereader vol gaat zetten met een aantal exemplaren. En wat is er leuker om op reis over reizen te lezen? De afgelopen maanden zijn er een aantal hele toffe nieuwe reisboeken verschenen: ik zette de vijf leukste titels voor je op een rij.

Bezienswaardigheden Kassel

Onbekend, maar wél de moeite waard: Kassel

Ben je op zoek naar een betaalbare bestemming, niet te voor de hand liggend, maar wél de moeite waard? Zoek niet verder! Vanaf nu zal ik regelmatig een toffe plek met je delen waar je waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht of zelfs van hebt gehoord. Zet deze stad maar alvast op je lijstje: het Duitse Kassel, met bezienswaardigheden die je gelijk doen wanen in een echt sprookje.