In 2008 bevond ik me in zo’n jaar dat ik geen zin had in een standaard vriendinnenvakantie waarbij ik ’s nachts helemaal los zou gaan en overdag bij zou tukken. Ik wilde iets anders. Ik wilde me nuttig maken. Ik wilde vrijwilligerswerk gaan doen. Voorafgaand van het feit heb ik weken, misschien wel maanden, over het web gesurft om uit te zoeken welke organisaties er überhaupt bestaan, welke betrouwbaar zijn en welke de goedkoopste is.

 

Mijn bestemming werd uiteindelijk Marokko. Ik kan er lang of kort over zijn, maar één ding is zeker: het was hoe dan ook een ervaring die ik nooit of te nimmer zal vergeten. Nooit! Ik kan het daarom ook iedereen aanraden; je leert zoveel over een bepaalde cultuur en vooral ook over jezelf.

Wil je weten hoe je je plannen het beste kunt voorbereiden? Lees dan dit artikel! Hier zal ik alleen een lijst geven met de grootste organisaties die je de mogelijkheid geven om weg te gaan (en ja, ik weet dat je ook op eigen houtje kan vertrekken) of een verzamelplatform zijn:

♦ IBO BOUWORDE

De organisatie waar ik mee ben gegaan. Erg betaalbaar (ik betaalde destijds €450,- voor 3,5 week inclusief vluchten vanaf Brussel en verblijf bij gastgezin). Richt zich vooral op bouwprojecten. Betrouwbaar in de zin dat het goed was geregeld, niet betrouwbaar door het feit dat we ander werk moesten uitvoeren dan was beloofd.

♦ ONEWORLD.NL

Nederlands platform met veel vrijwilligerswerkvacatures in allerlei soorten en maten. Lijst wordt dagelijks geüpdatet. Je vindt hier vooral kleinere organisaties.

♦ IDEALIST

Internationaal platform met veel vacatures. Informatief.

♦ TRAVEL ACTIVE

Een van de grootste organisaties around. Biedt reizen aan over hele wereld. Heeft sociale, natuur- en cultuurprojecten. Vooral gericht op jongeren.

♦ SIW

Reizen die zich richten op renovatie, natuur, ecologie, sociaal en archeologie.

♦ PROJECTS ABROAD

Grote site met groot aanbod. Biedt ontelbaar aantal reizen aan in allerlei landen gericht op allerlei verschillende doelgroepen

♦ ACTIVITY INTERNATIONAL

Groot en DUUR. Alles is hier mogelijk, van vrijwilligerswerk tot werkvakantie en van wildlifeproject tot au pair worden. Je stoutste dromen komen hier uit, maar je betaalt er wel voor.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒