Bijna niets is lekkerder dan een weekendje weg te gaan. Gewoon even twee nachtjes ergens anders slapen. Gewoon even uit de dagelijkse sleur. Gewoon even alleen maar genieten van nieuwe en lekkere dingen. Precies dát deed ik afgelopen weekend. In Madrid! En zo zag dat er uit. 

Wachten op Schiphol tot m’n vlucht vertrekt. Het blijft leuk om daar rond te lopen: ik krijg altijd een instant vakantiegevoel zodra ik langs de security heen ben.

Madrid = Spanje en Spanje = tapas! Ik geloof dat ik ongeveer 50% van mijn tijd doorgebracht heb met tenminste een tapa voor mijn neus en een glas sangria ernaast. Echt, ik houd van dit eten. Het is maar goed dat ik niet in Spanje woon; ik zou letterlijk 5 kilo aankomen in een week tijd.

Naast tapas moest ik ook, volgens traditie, churros eten. Met chocola. Uiteraard.

En nog meer sangria. Zó lekker!

Mijn hotel was fijn en lag echt ontzettend centraal, maar had een groot nadeel: het toilet had geen deur. Alleen een gordijn. Het is maar goed dat m’n vriend en ik al heel lang samen zijn en we de schaamte redelijk voorbij zijn 😉 Gelukkig maakte het uitzicht heel erg veel goed en zorgde het verkeer op straat voor het nodige tegengeluid.

En ja, wat doe je tijdens zo’n weekendje weg nog meer? Je doet aan sight seeing! Ik vind het altijd zo leuk om zonder kaart en zonder plan rond te lopen. Dwars door de smalle straatjes en langs leuke cafétjes en winkeltjes. En uiteindelijk kom je altijd uit op een mooie plek waar je net even wat langer blijft hangen, zoals bij het koninklijk paleis.

Of je komt rare figuren tegen.

Een van mijn guilty pleasures: de Hop on Hop off bus! Echt, ik pak ‘m in vrijwel elke stad die het maar aanbiedt. Gewoon zitten en je laten rondrijden langs de hoogtepunten van de stad. Scheelt een hele hoop lopen, je krijgt gelijk een goed beeld van een stad en je kunt in- en uitstappen bij elke stop. Super toeristisch, ik weet het, maar wel ideaal. En als je bovenin zit terwijl het zonnetje schijnt, doe je gelijk een kleurtje op. Ook mooi meegenomen!

Op zondag mag je uitslapen en doe je rustig aan. Ook op reis. Wij besteedden onze dag voor een groot deel in de natuur. Parque de el Retiro is het grootste park van de stad en ligt net aan de rand van het centrum. Omdat je in het centrum van Madrid vaak geen buiten hebt of alleen een Frans balkon, is dit stuk groen dé hang out voor veel Madrilenen: of ze chillen in het gras óf ze lopen hard/wandelen óf ze varen rond in de roeibootjes. Leuk gezicht!

Ik vond Madrid dus echt een ontzettende aanrader. Het is niet te vergelijken met Barcelona en voelt eigenlijk ook totaal niet als een hoofdstad aan. Het is gemoedelijk en het centrum zelf is vrij compact. Perfect dus voor een weekendje weg: waar je in Barcelona in een week nog niet uitgekeken bent, heb je in Madrid na drie dagen al wel het gevoel het grootste deel gezien te hebben. Al is langer blijven natuurlijk ook zeker geen straf.

Binnenkort lees je meer over mijn specifieke must sees en mijn aanraders voor eetplekken!

PRAKTISCHE INFO

♥ Op zoek naar meer informatie over Madrid? Zie: www.esmadrid.com
♥ Op zoek naar een betaalbaar en centraal hotel in Madrid? Slaap in Urban See Hotel Atocha 113
♥ Op zoek naar meer leesmateriaal over Madrid? Klik hier!

Ben jij al eens in Madrid geweest?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒