Even geen geld of zin om heel ver weg te gaan, maar wil je er wél even tussenuit? Soms is een weekendje weg binnen of net over de grens precies wat je nodig hebt. Zo regel je dat heel makkelijk én goedkoop!

Wellicht heb je al wel eens van deze website gehoord, maar ik wil ‘m toch graag als tip delen: op Voordeeluitjes.nl vind je namelijk ruim 6.000 weekendjes weg, in binnen- en buitenland. De naam van de organisatie zegt het al: ‘voordeel’ staat hier centraal. Oftewel: ze bieden waar voor je geld. Alle arrangementen komen met overnachting en ontbijt, en in vrijwel alle gevallen zorgen ze voor tenminste een extra’tje om je trip nog completer te maken. Denk bijvoorbeeld aan gratis gebruik van saunafaciliteiten, een of meerdere diners of huurfietsen.

Weekend weg goedkoop

Ze bestaan al tien jaar en inmiddels biedt de website korte vakanties in een heel groot deel van Europa. Het grootste aanbod vind je gewoon in Nederland, maar je kunt ook terecht voor aanbiedingen in België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Hongarije, Frankrijk, Italië en Kroatië. Let wel op dat je altijd voor eigen vervoer moet zorgen. Wees echter niet bang dat je voor een stoffig hotelletje in de middle of nowhere moet kiezen (want laten we eerlijk wezen: die vind je online nou eenmaal volop). Er is namelijk voor elk type reiziger wel wat wils: denk bijvoorbeeld aan de zonaanbidder, de shop-a-holic, de saunaganger of de citytripper. Naast hotels kun je trouwens ook terecht in vakantieparken: ideaal voor als je eens met een groep vrienden of familie de hort op wil gaan!

Maar goed, ik weet ook: (voor)beelden zeggen meer dan duizend woorden, dus hierbij.

VOOR DE SAUNAGANGER

Weekend weg goedkoop

Dit hotel ligt in het plaatsje Clervaux, in de Luxemburgse Ardennen. Hotel du Commerce Clervaux is vooral een aanrader als je even helemaal niets wilt doen en tot rust wilt komen Want: zwembad, sauna, whirlpool, stoombad, aromabad én een viergangendiner. Dit driedaagse verblijf is te boeken vanaf €99,- per persoon.

⇒ Bekijk de aanbieding hier


VOOR DE CITYTRIPPER

Weekend weg goedkoop

Nog nooit in Düsseldorf geweest? Doen! Dit arrangement in Günnewig Hotel Esplanade by Centro is inclusief een DüsseldorfCard, waardoor je gratis met het OV kan en kortingen op musea en attracties. Het viersterren hotel ligt middenin de stad, wel zo handig. De vanafprijs is €40,00 per persoon voor een nacht.

⇒ Bekijk de aanbieding hier


VOOR DE SHOP-A-HOLIC

Weekend weg goedkoop

Niet het mooiste hotel, wél te vinden op een geweldige locatie (tegenover het Centraal Station) en voor heel erg weinig geld. Shop tassen vol in Antwerpen, want je bankrekening wordt in ieder geval niet door Century Hotel Antwerpen Centrum geplunderd: voor €29,50 per persoon per nacht slaap je hier namelijk al.

⇒ Bekijk de aanbieding hier


VOOR DE UITWAAIER

Weekend weg goedkoop

Waar kun je beter uitwaaien als op de Waddeneilanden? Dit te leuke boetiekhotel ligt in Den Burg op Texel, en biedt een heel uitgebreid arrangement voor heel weinig geld. Je mag namelijk een driegangendiner verwachten, maar ook een kopje koffie, een glas Texels Skuumkoppe bier, een fles chardonnay en twee flesjes water op de kamer, een portie nacho’s en een portie borrelhapjes. Zo hoef je bijna het hotel niet eens meer uit… Je betaalt in mei slechts €59,- per persoon voor een nacht.

⇒ Bekijk de aanbieding hier


Voor dat geld kun je zo’n weekendje weg niet laten liggen, toch?

Hoofdfoto: Shutterstock

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒