fbpx

Uit in NL: weekendje Winter Efteling

Misschien wist je het al, maar ik ben dus dol op pretparken. Achtbanen kunnen me niet eng genoeg zijn en als ik het idee heb dat ik in een compleet andere wereld rondloop, dan scoor je helemaal punten. Ik was dan ook zo blij als een klein kind toen ik werd uitgenodigd om de Winter Efteling eens mee te maken. Loved it!

WINTER EFTELING?

De Winter Efteling. Nu zul je misschien denken: ‘goh, is dat zo anders dan de gewone Efteling dan?’ Jazeker! De Efteling is 365 dagen per jaar open en transformeert gedurende vier maanden van het jaar om tot een heus Winter Wonderland. Wat je dan kunt verwachten, naast de normale attracties?

  • Het hele park krijgt een winterse make over: denk aan kerstversieringen, besneeuwde verlichting, Langnek met een ijspegel aan z’n neus en Holle Bolle Gijs met winterkleding aan. Elke hoekje van de Efteling voelt winters aan, zelfs als het niet vriest.
  • Er is een soort kerstmarkt (de ‘Beierse Markt’ te vinden: compleet met warme chocomelk, glühwein en kraampjes vol spulletjes die je eigenlijk niet echt nodig hebt, maar wel leuk zijn.
  • Meerdere grote vreugdevuren door het hele park heen.
  • Een schaatsbaan van 1.200 m2. Je kunt zowel binnen als buiten schaatsen!
  • Ook kun je er langlaufen op de langlaufbaan, waarbij je de latten gratis mag lenen.

Oftewel, dit dus:

HOE VOND IK HET?

Nou, je mag drie keer raden, maar ik vertel het je gewoon meteen: ik vond het geweldig! De Efteling is het hele jaar al sfeervol – zelfs de plekken waar je moet wachten voordat je een attractie in mag zijn tot in detail aangekleed -, maar de Winter Efteling geeft net dat beetje extra. Het voelt knusser, meer sprookjesachtig en er hangt echt zó’n gezellige sfeer. Zeker wanneer het buiten donker wordt: dan zijn de opgehangen lampjes nog beter zichtbaar. Eigenlijk wil je dan gewoon nog uren rondlopen, alsof je midden in een park loopt (maar dan met heel veel attracties). Oh, en ook niet onbelangrijk: het is er stukken rustiger dan in de zomermaanden. Big like.

EFTELING HOTEL

Je trip naar de Winter Efteling helemaal compleet maken? Overnacht dan in het Efteling Hotel! Dit hotel ligt naast het park en is helemaal in Efteling stijl aangekleed. Kamers voelen sprookjesachtig aan en ook in de lobby vind je allerlei kleine details die je verblijf echt bijzonder maken. Leuk voor de kleintjes, maar ook voor volwassen kinderen, zoals eh… ik.

WAT KOST HET?

Toegegeven, de Efteling is niet goedkoop. Een los toegangskaartje kost aan de kassa €35,00. Maar als je het dan weer combineert met een arrangement voor het Efteling Hotel, (vanaf €62,50 p.p. inclusief toegangsticket) dan is het eigenlijk best goed te doen en is het het geld echt meer dan waard. Zeker als je je bedenkt dat je je auto dan gratis mag parkeren (scheelt weer €10,-), ontbijt is inbegrepen en je een half uur eerder het park in mag!

De Winter Efteling is geopend van donderdag 6 november 2014 t/m zondag 1 februari 2015.

Is de (Winter) Efteling iets voor jou?

Delen?

.

Gratis ebook

6 Comments

  1. Ik ben echt fan van de efteling, al is het nu al weer een tijdje terug. Ik heb er als 14-jarige zelfs een lange zomer gewerkt (in de Fata Morgana) ;-)

  2. Oh I love de Efteling! Absolute aanrader inderdaad, zeker als je van themeparks houdt. Ik vind persoonlijk de Efteling nog vele malen leuker dan Disneyland. Het park is namelijk groter, gezelliger… en dat is Disney allemaal niet. Hoe dan ook, ik ben er jaren geleden eens geweest in de winterefteling, toen was het wel extreem koud. Het had gesneeuwd en daarna gevroren en we liepen op hele stukken over ijs. Onze voeten voelden we niet meer op het einde! Wat een dag! Ondanks de kou heb ik toch nog hele fijne herinneringen aan die dag. Ik ben het helemaal met je eens. Winterefteling moet je zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.