Op m’n About-pagina staat het volgende: “Als je iets goedkoper kunt krijgen dan de originele prijs, doe het.” Je snapt dus waarschijnlijk wel dat ik een groot fan ben van de uitverkoop. En als je op dit moment ergens goed kunt shoppen voor weinig geld, dan is het wel in Antwerpen. De solden is namelijk weer begonnen! 

En dus reisde ik afgelopen zaterdag weer met de trein naar Antwerpen af. Alweer ja, want zoals je in m’n jaaroverzicht al kon zien, was ik er afgelopen jaar twee keer en ik gok dat ik dat getal in 2014 minstens ga evenaren. Ik hou van deze stad, shop er graag en bezoek ‘m het liefst met de trein. Niet alleen vanwege het prachtige station, maar ook omdat je in een mum van tijd in hartje centrum zit. Scheelt weer een hoop parkeergeld en gezoek naar een parkeerplekje: alle stress moet vermeden worden om me compleet te kunnen focussen op het shoppen, dat begrijp je.

SOLDEN

Afijn, de solden dus, zoals ze de uitverkoop in België noemen. Die is iets anders dan wij dat hier in Nederland kennen. Bij ons lijkt het tegenwoordig wel of winkels het hele jaar producten met korting verkopen, in België is dat dus niet zo. Daar is bij wet geregeld dat dat maar twee keer per jaar mag: je kunt er alleen van 3 t/m 31 januari en van 1 t/m 31 juli je slag slaan. Zo aan het begin van de maand liggen de kortingen rond de 30%, maar hoe meer tijd verstrijkt hoe hoger dat percentage wordt: deze kan oplopen tot maar liefst 70%.

Bijna elke winkel in het land doet mee en zo ongeveer alle artikelen zijn in de uitverkoop. Ze moeten er immers vanaf om de winkel weer te kunnen vullen met nieuwe spullen. Eerlijk is eerlijk, het is dan echt een gekkenhuis in België, zeker in shopstad Antwerpen. Ik raad je dan ook aan om het weekend te vermijden: dan is iedereen vrij en dus gaat iedereen shoppen. Nou vond ik de rijen voor de kassa en de pashokjes niet veel langer dan op een normale zaterdag in de Kalverstraat, maar ik gok dat het doordeweeks geheid een stuk minder druk zal zijn. Mocht je dus een dagje buiten het weekend om vrij zijn, grijp je kans! Hoe eerder hoe beter, want de leukste dingen zijn natuurlijk het eerste weg.

Een andere aanrader is trouwens om de Meir te laten voor wat het is en de winkels in de Modewijk in te duiken. Daar is het echt stukken rustiger als je het vergelijkt met de hoofdstraat én je hebt er hele gave originele shops.

DE BUIT

Voor alle zekerheid had ik m’n creditcard maar meegenomen, maar uiteindelijk bleek ‘ie niet nodig te zijn. Mijn buit was niet zo groot als dat ik van tevoren had verwacht (gezien mijn budget misschien maar goed ook…):

Ben jij weleens tijdens de solden in Antwerpen geweest?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒